Αρχικήsecurity15χρονος κατηγορήθηκε για επιθέσεις DDoS και βομβιστικές απειλές

15χρονος κατηγορήθηκε για επιθέσεις DDoS και βομβιστικές απειλές

Η Βρετανική αστυνομία έχει συλλάβει και κατηγορεί για επιθέσεις DDoS και βομβιστικές απειλές έναν 15χρονο έφηβο από το Plympton, Plymouth. Το αγόρι συνελήφθη στο σπίτι των γονιών του τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου.

15χρονος κατηγορήθηκε για επιθέσεις DDoS και βομβιστικές απειλές

Σύμφωνα με τις εκθέσεις της αστυνομίας, ο έφηβος χάκερ έκανε αρκετές επιθέσεις DDoS από το σπίτι του έναντι εταιρειών και servers στην Αφρική, την Ασία, την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική.

Επιπλέον, ο χάκερ εξαπόλυσε διάφορες βομβιστικές απειλές κατά της Βόρειες Αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες. Χρησιμοποίησε τα social media για να «στείλει τις προειδοποιήσεις του».

Επειδή είναι ανήλικος, η αστυνομία του Devon και του Cornwall δεν αποκάλυψε το όνομά του, αλλά ο νεαρός αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση από τους γονείς του και βρεθεί αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη στο Δικαστήριο ανηλίκων του Plymouth την Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου.

Επίσημες κατηγορίες έχουν κατατεθεί εναντίον του νεαρού σύμφωνα με το άρθρο 51 του νόμου περί Ποινικής Παράβασης (δύο παραβάσεις για τις βομβιστικές απειλές) και το άρθρο 3 την Κατάχρηση Υπολογιστή (τρεις παραβάσεις για τις επιθέσεις DDoS).

Προηγουμένως, η αστυνομία  του Ηνωμένου Βασιλείου είχε συλλάβει αρκετούς εφήβους που σχετίζονταν με την πολυσυζητημένη παραβίαση του TalkTalk. Μπορεί να είναι μια άσχετη υπόθεση, αλλά εξακολουθεί να εγείρει ερωτήματα σχετικά με την προτίμηση της νεολαίας του Ηνωμένου Βασιλείου για το έγκλημα στον κυβερνοχώρο.

Με τόσα πολλά εργαλεία hacking διαθέσιμα στο διαδίκτυο, πολλοί έφηβοι θεωρούν ότι είναι εξαιρετικά εύκολο να ξεκινήσει κανείς μια μεγάλης κλίμακας επίθεση σε “όποιον τους ενοχλεί.”

Τα πράγματα μπορεί να γίνουν και χειρότερα, μιας και σε μια προσπάθεια να αυξηθούν οι επιθέσεις σε μέλη της ISIS, η hacktivism ομάδα Anonymous δημοσίευσε έναν οδηγό για hacking για αρχάριους.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS