ΑρχικήsecurityΣυσκευή που θα «σταματά» την NSA από τον John McAfee

Συσκευή που θα «σταματά» την NSA από τον John McAfee

Στην ουσία, αυτό που θα κάνει το D-Central θα είναι να συνδέεται με smartphones, tablets, laptops και φορητές συσκευές εν γένει για να δημιουργεί αποκεντρωμένα δίκτυα, στα οποία οι κυβερνητικές υπηρεσίες δεν θα μπορούν να διεισδύσουν.

Είναι ο ιδρυτής μίας από τις μεγαλύτερες εταιρείες του χώρου του λογισμικού antivirus στον κόσμο, ωστόσο η εμπλοκή του στην υπόθεση δολοφονίας γείτονά του στη νότια Αμερική τον έκανε γνωστό και για άλλο λόγο πέρα από την προαναφερθείσα ιδιότητά του. Παρόλα αυτά, ο John McAfee επιθυμεί να επανέλθει στο προσκήνιο της προστασίας υπολογιστών και δεδομένων, μέσω μίας συσκευής αξίας 100 δολαρίων η οποία θα «μπλοκάρει» την NSA.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του TheVerge, ο McAfee, μιλώντας στο San Jose McEnery Convention Center, περιέγραψε το πώς ακριβώς σκοπεύει να φτιάξει την εν λόγω συσκευή, η οποία θα μπορεί να δουλεύει με smartphones και άλλες συσκευές, προστατεύοντας τα προσωπικά δεδομένα του χρήστη από πιθανές παρακολουθήσεις κυβερνητικών υπηρεσιών. «Δεν θα υπάρχει τρόπος (η κυβέρνηση) να διαπιστώσει ποιος είσαι ή πού είσαι» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η συσκευή θα είναι για τοπική χρήση. Αν και δεν υπάρχει προς στιγμήν πρωτότυπο, κατά τον McAfee θα είναι έτοιμο εντός διαστήματος έξι μηνών, και θα πρόκειται για μία στρογγυλού σχήματος συσκευή χωρίς οθόνες, ονόματι D-Central. «Έχουμε έτοιμα τα σχέδια και ψάχνουμε συνεργάτες για την ανάπτυξη του hardware» είπε σχετικά.

Στην ουσία, αυτό που θα κάνει το D-Central θα είναι να συνδέεται με smartphones, tablets, laptops και φορητές συσκευές εν γένει για να δημιουργεί αποκεντρωμένα δίκτυα, στα οποία οι κυβερνητικές υπηρεσίες δεν θα μπορούν να διεισδύσουν. Πρακτικά, θα δημιουργεί μικρά ιδιωτικά «αποκομμένα» δίκτυα – μικρά κομμάτια «dark web».

Σύμφωνα με τον McAfee, η συγκεκριμένη τεχνολογία αναπτύσσεται εδώ και χρόνια, αλλά το ενδιαφέρον προς αυτήν αυξήθηκε κατακόρυφα τους τελευταίους μήνες. Σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται για ένα σύστημα το οποίο σκοπεύει να «αντικαταστήσει» το Ίντερνετ, αλλά φαίνεται ότι θα έχει τη δυνατότητα να προστατέψει επαρκώς τοπικά δίκτυα, όπου οι χρήστες θα μπορούν να επικοινωνούν και ανταλλάσσουν αρχεία με ασφάλεια.

Η εμβέλεια της συσκευής, κατά τον McAfee, θα είναι περίπου τρία οικοδομικά τετράγωνα. Ερωτώμενος για πιθανές χρήσεις του D-Central για εγκληματικούς σκοπούς, είπε ότι φυσικά και κάτι τέτοιο θα συμβεί, όπως γίνεται άλλωστε και με το τηλεφωνικό δίκτυο, συμπληρώνοντας ότι εάν η αμερικανική κυβέρνηση το απαγορεύσει στις ΗΠΑ, απλά θα επιδιώξει να το πουλήσει «στην Αγγλία, στην Ιαπωνία, στον Τρίτο Κόσμο».

 

Πηγή: naftemporiki.gr

 

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS