ΑρχικήsecurityΗ Java ονομάστηκε ο αγαπημένος στόχος επιθέσεων hacking για φέτος

Η Java ονομάστηκε ο αγαπημένος στόχος επιθέσεων hacking για φέτος

Σύμφωνα με νέα έκθεση της F-Secure, η Java ήταν η πιο στοχευμένη πλατφόρμα ανάπτυξης για την πραγματοποίηση επιθέσεων hacking, κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του έτους και οι επιθέσεις βασίζονται κυρίως σε zero-day ευπάθειες.

“Από τα κορυφαία πέντε πιο στοχευμένα τρωτά σημεία, τα τέσσερα βρίσκονται στο περιβάλλον ανάπτυξης της Java, είτε στο Runtime Environment (JRE) ή στο browser plug-in,” αναφέρει η έκθεση, που βασίστηκε σε πληροφορίες που ανιχνεύονται μέσω αισθητήρων και συστημάτων τηλεμετρίας της F-Secure. Η εταιρεία σημειώνει ότι δεν είναι έκπληξη ότι η Java αποτελεί ελκυστικό στόχο «δίπλα στο λειτουργικό σύστημα των Windows (επίσης ένας δημοφιλής στόχος για exploits), η Java είναι ίσως το δεύτερο πρόγραμμα που εγκαθίσταται σε ένα σύστημα».

Η ανάλυση των επιθέσεων δείχνει τις πέντε κορυφαίες ευπάθειες που αντιπροσωπεύουν το 95% όλων των επιθέσεων, με τις ΗΠΑ, να αποτελούν το βασικότερο στόχο. Η F-Secure εκτιμά ότι 78 από κάθε 1000 χρήστες στις ΗΠΑ, αντιμετώπισε ένα exploit μιας συγκεκριμένης αδυναμίας τους τελευταίους έξι μήνες. Η Γερμανία αντιμετώπισε επίσης ένα αρκετά μεγάλο αριθμό επιθέσεων με 60 από περίπου κάθε 1000 χρήστες να επλήγησαν κατά το ίδιο χρονικό διάστημα.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS