ΑρχικήsecurityΑυστραλία: Οι χρήστες του διαδικτύου δεν έχουν επίγνωση των κινδύνων που απορρέουν...

Αυστραλία: Οι χρήστες του διαδικτύου δεν έχουν επίγνωση των κινδύνων που απορρέουν από την δράση των malware

Η αυστραλιανή Αρχή για τα Μέσα Ενημέρωσης και την Επικοινωνία (ACMA), διεξήγαγε μια έρευνα προκειμένου να ανακαλύψει εάν οι αυστραλοί χρήστες του διαδικτύου έχουν επίγνωση των κινδύνων που απορρέουν από την δράση των malware. Τα αποτελέσματα δεν είναι πολύ ενθαρρυντικά.

Σύμφωνα με την έρευνα, περισσότεροι από 7 εκατομμύρια χρήστες – ποσοστό που αντιπροσωπεύει σχεδόν το ήμισυ των Αυστραλών που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο – δεν πιστεύουν ότι ενδέχεται να πέσουν θύματα malware.

Επιπλέον, το 10% των χρηστών που αποκτά πρόσβαση στο ίντερνετ μέσω οικιακού δικτύου (1,5 εκατ. χρήστες) δεν χρησιμοποιεί κάποιο λογισμικό ασφάλειας, ενώ το 8% παραδέχεται ότι δεν ενημερώνει το λογισμικό του τακτικά.

“Τα αποτελέσματα της έρευνας είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά και δείχνουν ότι οι αυστραλοί χρήστες του διαδικτύου θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί όσον αφορά την προστασία των υπολογιστικών τους συστημάτων από κακόβουλο λογισμικό”, σχολίασε ο Richard Bean, αναπληρωτής πρόεδρος του ACMA.

“Το malware είναι μια πραγματική απειλή και δίνει τη δυνατότητα στους επιτιθέμενους να υποκλέπτουν ευαίσθητες πληροφορίες και προσωπικά στοιχεία χρηστών, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων σύνδεσής σε υπηρεσίες internet, όπως το online banking. Το malware μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στο περιεχόμενο των συσκευών οποιουδήποτε χρήστη, όπως και στο οnline ιστορικό περιήγησης”, πρόσθεσε.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS