ΑρχικήsecurityΓνωστά προβλήματα του iPhone 5s και του iOS 7 και πώς να...

Γνωστά προβλήματα του iPhone 5s και του iOS 7 και πώς να τα αντιμετωπίσετε

Με την κυκλοφορία κάθε νέου iPhone έρχεται και ένα νέο κύμα προβλημάτων για τους χρήστες του iOS.

Το 2010, ήταν τα λεγόμενα Antennagate, ένα θέμα hardware που είχε το iPhone 4, όπου οι χρήστες έχαναν το σήμα από τη συσκευή αν το κρατούσαν με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Έπειτα, με την κυκλοφορία του iOS 6, υπήρχε πρόβλημα με την εφαρμογή Χάρτες, η οποία εξόργισε αρκετούς χρήστες.

Με την κυκλοφορία του iOS 7 και του iPhone 5s, έχουμε αρκετά θέματα να αντιμετωπίσουμε. Εμείς σας τα παρουσιάζουμε και αν έχετε εντοπίσει κάποιο άλλο μη διστάσετε να μας το αναφέρετε.

Οι αισθητήρες του iPhone 5s πραγματοποιούν εσφαλμένο calibrate (μικρορύθμιση)

Αν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε το νέο iPhone 5s ως πυξίδα ή για να εντοπίσετε τις δραστηριότητές σας χρησιμοποιώντας το γυροσκόπιο και το επιταχυνσιόμετρο του, ίσως και να μην τα καταφέρετε! Αυτό συμβαίνει γιατί οι αισθητήρες ορισμένων iPhone 5s δεν λειτουργούν σωστά.

Προς το παρόν δεν είναι σαφές αν το πρόβλημα είναι στο λογισμικό ή στο hardware, αλλά έχει παρατηρηθεί ότι πολλοί κάτοχοι της νέας συσκευής έχουν αναφέρει το πρόβλημα στα καταστήματα της Apple. Αν αυτό αφορά θέμα του hardware, τότε είναι μια πρόκληση για την Apple ώστε να εκδώσει ένα νέο λογισμικό για την αποκατάσταση του προβλήματος. Προς το παρόν η μόνη λύση της εταιρείας είναι η αντικατάσταση της προβληματικής συσκευής με νέα.

bx7y01

Εξάντληση της μπαταρίας

Από την τελευταία ενημέρωση του iOS είχαν ακουστεί κάποιες καταγγελίες σχετικά με την υπερβολική κατανάλωση της μπαταρίας. Φυσικά, το iOS 7 δεν αποτελεί εξαίρεση. Αν και το iPhone 5s έχει μπαταρία με μεγάλη διάρκεια, το iPhone 5, πιο συγκεκριμένα, μάλλον έχει κάποιο σοβαρό θέμα σχετικά με αυτό. Το θετικό είναι ότι το πρόβλημα δεν φαίνεται να επηρεάζει όλους τους χρήστες, αλλά μόνο μια μερίδα.

Αν η συσκευή σας καταναλώνει πολύ γρήγορα την μπαταρία, δείτε τι μπορείτε να κάνετε:

  • Απενεργοποιήστε το Ιστορικό Ανανέωσης Εφαρμογών πηγαίνοντας στις Ρυθμίσεις>Γενικά>Ιστορικό Ανανέωσης Εφαρμογών. Μπορείτε, επίσης, να απενεργοποιήσετε τις ενημερώσεις των εφαρμογών πηγαίνοντας στις Ρυθμίσεις>iTunes & App Store και κάτω χαμηλά να απενεργοποιήσετε την αυτόματη λήψη και ενημέρωση.
  • Απενεργοποιήστε το Parallax.
  • Απενεργοποιήστε τις υπηρεσίες εντοπισμού στις εφαρμογές πηγαίνοντας στις Ρυθμίσεις>Απόρρητο> Υπηρεσίες τοποθεσίας.
  • Χαμηλώστε την φωτεινότητα της οθόνης πηγαίνοντας στις Ρυθμίσεις>Ταπετσαρίες & Φωτεινότητα και απενεργοποιήστε την αυτόματη εναλλαγή φωτεινότητας.

imessage_woes

Ευπάθεια του iMessage

Το iMessage εμφάνιζε και τις παλαιότερες εκδόσεις του iOS κάποια σφάλματα, αλλά μετά την κυκλοφορία του iOS 7, ένα ποσοστό των χρηστών δεν μπορεί να στείλει πλέον μηνύματα μέσω του iMessage. Εάν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα, το πρώτο πράγμα που πρέπει να προσπαθήσετε να κάνετε είναι να πραγματοποιήσετε επανεκκίνηση της συσκευής σας και να εύχεστε να επανέλθει. Αν δεν επανέλθει, απλά απενεργοποιήστε το iMessage και στείλτε μηνύματα μέσω άλλης υπηρεσίας. Για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις>Γενικά>Επαναφορά>Επαναφορά ρυθμίσεων δικτύου. Σε ορισμένους το πρόβλημα επιλύεται απλά μεταβαίνοντας και αλλάζοντας τις Ρυθμίσεις Μηνυμάτων.

Η Apple είναι ενήμερη για το θέμα αυτό και θα παρέχει μια ενημέρωση κώδικα στην επερχόμενη ενημέρωση λογισμικού.

ios7parallax-660x440

Οι μαθητές παρακάμπτουν τους περιορισμούς του iPad

Μερικοί καθηγητές δεν είναι πολύ ευχαριστημένοι με τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις του OS για τα κινητά. Προφανώς, έχουν αντιληφθεί ότι οι μαθητές μπορούν να παρακάμπτουν πλέον τους περιορισμούς των συσκευών που χρησιμοποιούν τα σχολεία. Το iOS 7 έχει αφαιρέσει τα προφίλ υπό εποπτεία που είχαν εγκατασταθεί στις συσκευές. Αυτά τα προφίλ επέτρεπαν στους διαχειριστές να χειρίζονται εξ αποστάσεως τα δικαιώματα και να φιλτράρουν τις εφαρμογές που χρησιμοποιούσαν οι μαθητές. Πλέον οι μαθητές μπορούν να σερφάρουν ανενόχλητοι.

Ο μόνος τρόπος να το διορθώσετε αυτό το ζήτημα είναι να εμποδίσετε την αναβάθμιση του λειτουργικού. Η Apple έχει επίγνωση αυτού του προβλήματος και σχεδιάζει να κυκλοφορήσει μια ενημέρωση στα μέσα του μήνα.

121023_handson_0101-660x440

Αποσύνδεση από τις εφαρμογές

Κάποιοι χρήστες αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις εφαρμογές, οι οποίες συνεχώς τους αποσυνδέουν. Το Mailbox και το Snapchat φαίνεται να είναι οι δύο πιο ένοχες εφαρμογές.

snapchat

Αποσύνδεση από τις εφαρμογές

Κάποιοι χρήστες αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις εφαρμογές, οι οποίες συνεχώς τους αποσυνδέουν. Το Mailbox και το Snapchat φαίνεται να είναι οι δύο πιο ένοχες εφαρμογές.

IMG_0017_ipadkeyboard-660x495

Καθυστερήσεις κατά την πληκτρολόγηση

Ορισμένοι χρήστες παρατηρούν καθυστερήσεις κατά την πληκτρολόγηση στα iPhones και iPads τους μετά την αναβάθμιση σε iOS 7. Εάν αντιμετωπίζετε το ίδιο πρόβλημα, δοκιμάστε πρώτα την επαναφορά του iPhone πηγαίνοντας στις Ρυθμίσεις>Γενικά>Επαναφορά>Επαναφορά όλων των ρυθμίσεων.

 

 

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS