ΑρχικήinetΟι αμυντικές δυνάμεις του Ισραήλ προετοιμάζονται για την αντιμετώπιση κυβερνοεπιθέσεων

Οι αμυντικές δυνάμεις του Ισραήλ προετοιμάζονται για την αντιμετώπιση κυβερνοεπιθέσεων

Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ (IDF), οι οποίες πραγματοποιούν στρατιωτικές επιχειρήσεις από το 1948, προετοιμάζονται για την υπεράσπιση του κυβερνοχώρου από χάκερς.

Η μάχη κατά του κυβερνοεγκλήματος συντονίζεται από σώμα “Teleprocessing Corps” του Ισραηλινού Στρατού. Η Lotem – C4i Technological Division είναι η αρμόδια μονάδα για την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και την άμυνα του κυβερνοχώρου.

Η μονάδα αυτή αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους οργανισμούς ασφαλείας στο Ισραήλ και φημολογείται ότι απασχολεί χιλιάδες εμπειρογνώμονες στον τομέα της ασφάλειας και των μαθηματικών. Οι στρατιώτες που υπηρετούν στη συγκεκριμένη μονάδα, λαμβάνουν τρίμηνη εκπαίδευση σχετικά με την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

“Εξετάζουμε τις τεχνολογίες που είναι διαθέσιμες και προσπαθήσουμε να φανταστούμε σενάρια όπου θα μας χρειαστούν. Πολλές φορές χρησιμοποιούμε την αντίθετη προσέγγιση: Εξετάζουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε κατάλληλες τεχνολογίες για την επίλυσή τους”, αναφέρει  αντισυνταγματάρχης της Lotem.

Ο Ισραηλινός Στρατός διαθέτει επίσης τη μονάδα Division Defense Cyber ​​που ασχολείται με τις απειλές στον κυβερνοχώρο 24 ώρες την ημέρα , 7 ημέρες την εβδομάδα. Επιπλέον, κάθε τμήμα του στρατού έχει ανατεθεί σε αξιωματικούς – ειδικούς σε θέματα κυβερνοάμυνας.

Τον Μάιο του 2013, ο ισραηλινός στρατός απέκτησε και δύο μεγάλες εταιρείες λογισμικού, οι οποίες έχουν πλέον συγχωνευτεί σε μια ενιαία μονάδα.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS