ΑρχικήsecurityΆλλη μια παραβίαση δεδομένων στη Vodafone Γερμανίας, εκτίθενται πληροφορίες πελατών

Άλλη μια παραβίαση δεδομένων στη Vodafone Γερμανίας, εκτίθενται πληροφορίες πελατών

Η Vodafone Γερμανίας παραδέχθηκε ότι υποφέρει από μια ακόμη παραβίαση δεδομένων. Αυτή τη φορά, δεν είναι αποτέλεσμα hackers. Αντ’ αυτού, ένας έκτακτος υπάλληλος πέταξε έγγραφα στα σκουπίδια, που περιέχουν ευαίσθητες πληροφορίες πελατών.

Σύμφωνα με τη γερμανική Telecom Handel, το περιστατικό συνέβη σε έναν συνεργάτη στην Καϊζερσλάουτερν. Στα έγγραφα περιέχονται διευθύνσεις, αντίγραφα δελτίων ταυτότητας και στοιχεία τράπεζας.

Το πιο πιθανό σενάριο είναι ότι ο εργαζόμενος μπέρδεψε τα έγγραφα με κανονικά χαρτιά και τα πέταξε σε ένα κάδο ανακύκλωσης στο δρόμο. Κανονικά, τα αρχεία θα έπρεπε να είχαν καταστραφεί.

Η Vodafone υποστηρίζει ότι έχει ενημερωθεί η επιτροπή προστασίας δεδομένων (Federal Commissioner for Data Protection) και η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία παραβίασης Δικτύων (Federal Network Agency). Η εταιρεία τηλεπικοινωνιών αναφέρει ότι θα αδράξει αυτή την ευκαιρία για την περαιτέρω ευαισθητοποίηση των υπαλλήλων της για ζητήματα ιδιωτικότητας.

Ήδη τον Σεπτέμβριο, η Vodafone Γερμανίας παραδέχθηκε ότι δέχτηκε επίθεση από εγκληματίες του κυβερνοχώρου που κατάφεραν να κλέψουν πληροφορίες 2 εκατομμυρίων πελατών.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS