ΑρχικήsecurityΠροσοχή Malware! “Your Facebook Friend Andrew Hernandez Joined Pinterest”

Προσοχή Malware! “Your Facebook Friend Andrew Hernandez Joined Pinterest”

Ερευνητές ασφάλειας έχουν εντοπίσει μια νέα απάτη με παραπλανητικά emails που ενημερώνουν τους χρήστες ότι κάποιος φίλος τους από το Facebook έχει εγγραφεί στο Pinterest.

Τα ψεύτικα μηνύματα υποτίθεται ότι προέρχονται από την υπηρεσία διαμοιρασμού φωτογραφιών και έχουν σχεδιαστεί για τη διανομή κακόβουλου λογισμικού.

Σύμφωνα με τον ερευνητή Conrad Longmore του Blog Dynamoo, τα emails φέρουν τον τίτλο “Your Facebook friend Andrew Hernandez joined Pinterest” και αναφέρουν τα εξής:

“Ο φίλος σας από το Facebook Andrew Hernandez μόλις εντάχθηκε στο Pinterest. Βοηθήσετε μας να καλωσορίσουμε την Carol στην κοινότητα! Επισκεφθείτε το προφίλ ”

Το μήνυμα δεν βγάζει κάποιο νόημα.  Ωστόσο, ορισμένοι χρήστες μπορεί να σπεύσουν να κάνουν κλικ στο κουμπί “Visit Profile” που περιλαμβάνεται στο mail. Σε αυτή την περίπτωση οι χρήστες μεταφέρονται σε μια ψεύτικη σελίδα λήψης  ενός προγράμματος περιήγησης, που έχει σχεδιαστεί για τη διανομή κακόβουλου λογισμικού.

Το πιο ανησυχητικό γεγονός σύμφωνα με τον Longmore είναι ότι μόνο τα προϊόντα της Kaspersky αναγνωρίζουν την απειλή, και συγκεκριμένα ως μια παραλλαγή του διαβόητου malware ZeuS.

Ο εμπειρογνώμονας επισημαίνει ότι το domain που χρησιμοποιείται για τη διανομή του κακόβουλου λογισμικού, φιλοξενείται σε μια διεύθυνση IP που χρησιμοποιείται από μια ρωσική εγκληματική ομάδα που δραστηριοποιείται στον κυβερνοχώρο, η οποία έχει απουσιάσει για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS