ΑρχικήsecurityΟι Βρετανοί χρήστες έλαβαν προειδοποίηση για τη διάδοση νέου malware μέσω e-mail...

Οι Βρετανοί χρήστες έλαβαν προειδοποίηση για τη διάδοση νέου malware μέσω e-mail

Σύμφωνα με ερευνητές από την Trend Micro, κυκλοφορούν ψεύτικα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που υποτίθεται ότι προέρχονται από την Allergan με τίτλο «Ιατρικά εργαστηριακά αποτελέσματα:MEFHNAO796MEFHNAO791» και ενημερώνουν τους παραλήπτες για τα ακόλουθα:

«Σε συνέχεια της τηλεφωνικής μας επικοινωνίας, παρακαλούμε βρείτε συνημμένα στοιχεία ως απάντηση στην ιατρική σας έρευνα. Έχω ενημερωθεί ότι μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους για να σας βοηθήσουν.»

Το επισυναπτόμενο αρχείο είναι στην πραγματικότητα ένα κακόβουλο αρχείο που έχει σχεδιαστεί για να εκμεταλλευτεί ευπάθεια του Microsoft Office, ώστε να εκτελέσει ένα backdoor (BKDR_LIFTOH.AD). Αυτό το  backdoor «κατεβάζει» μία παραλλαγή του γνωστού Trojan ZeuS που κλέβει πληροφορίες.

Οι ειδικοί σημειώνουν ότι είναι ασυνήθιστο για το κακόβουλο λογισμικό BKDR_LIFTOH να διανέμεται μέσω spam. Συνήθως διαδίδεται μέσω ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης και πλατφόρμες instant messaging.

Μια ακόμη παρόμοια εκστρατεία χρησιμοποιεί ψεύτικα emails που αφορούν τον κλάδο των ακινήτων για τη διανομή malware. Τα μηνύματα έχουν τίτλο «Αναγνώριση Αγοράς» και γράφουν: «Αναγνωρίσαμε και επιβεβαιώσαμε την παραγγελία σας για το [ προϊόν ], ως εξής: Επισυνάπτεται το συνημμένο τιμολόγιο πώλησης».

Μια άλλη παραλλαγή φαίνεται δείχνει ως αποστολέα την DENSO Manufacturing UK και παρουσιάζει ένα «τιμολόγιο» για μια εντολή αγοράς.

Όλες αυτές οι εκστρατείες φαίνεται να απευθύνονται σε χρήστες στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS