ΑρχικήinetΑναζήτηση στη Yahoo για “Google Chrome Download” μπορεί να μολύνει τον υπολογιστή...

Αναζήτηση στη Yahoo για “Google Chrome Download” μπορεί να μολύνει τον υπολογιστή σας

Searching-for-Google-Chrome-Download-on-YahooΣτη θεωρία , οι πληρωμένοι σύνδεσμοι και διαφημίσεις των μεγάλων μηχανών αναζήτησης θα πρέπει να οδηγούν σε ασφαλείς ιστοσελίδες. Ωστόσο, στην πράξη, αυτό δεν συμβαίνει πάντα.

Ερευνητές από την ThreatTrack Security έχουν διαπιστώσει ότι οι χρήστες που ψάχνουν για  “google chrome download” στη Yahoo! μπορεί να καταλήξουν με μια δυσάρεστη «εισβολή» malware. Αυτό συμβαίνει διότι ορισμένες από τις διαφημίσεις οδηγούν σε μια ιστοσελίδα που ονομάζεται softpack(dot)info/chrome.

Η «ιστοσελίδα δωρεάν λογισμικού»  προτρέπει τους χρήστες να εγκαταστήσουν εφαρμογές μέσω του δικού της λογισμικού, WeDownload Manager.

Η πρακτική αυτή δεν είναι ασυνήθιστη για ιστοσελίδες που προσφέρουν δωρεάν downloads λογισμικού. Ωστόσο, τα προγράμματα συνήθως συνδυάζονται με adware. Στην περίπτωση αυτή, το πρόγραμμα εγκατάστασης του Google Chrome που προσφέρεται στην ιστοσελίδα είναι μια έκδοση του περιβόητου malware Sirefef/ZeroAccess.

Όταν εκτελεστεί, το πρόγραμμα διαγράφεται απο μόνο του και εγκαθιστά το Adobe Flash Player. Στο παρασκήνιο όμως, αρχίζει να μολύνει τον υπολογιστή του θύματος. Μόλις εγκατασταθεί, το κακόβουλο λογισμικό απενεργοποιεί τις ρυθμίσεις ασφάλειας των Windows για να επιτρέψει σε εγκληματίες του κυβερνοχώρου να «κατεβάσουν» και άλλες απειλές.

Αν θέλετε να κατεβάσετε λογισμικό, ανατρέξτε σε αξιόπιστες ιστοσελίδες. Προσπαθήστε να αποφύγετε τις ιστοσελίδες που σας ζητούν να κατεβάσετε λογισμικό μέσω τρίτων προγραμμάτων εγκατάστασης.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS