ΑρχικήinetEric Schmidt: Εξοργιστική η τακτική της NSA να παρακολουθεί τα data center...

Eric Schmidt: Εξοργιστική η τακτική της NSA να παρακολουθεί τα data center μας

eric-schmidt_0O Εκτελεστικός Πρόεδρος της Google και Eric Schmidt, που επισκέφθηκε πρόσφατα την Αθήνα, φαίνεται πως δεν είναι και ιδιαίτερα ευχαριστημένος σχετικά με τα όσα ακούγονται για τις μεθόδους παρακολούθησης της NSA.

Μιλώντας στην Wall Street Journal, ο Schmidt δήλωσε πως είναι εξοργιστικό το γεγονός ότι η Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας των ΗΠΑ παρακολουθούσε και αντλούσε στοιχεία από τα data center της Google, εάν κάτι τέτοιο είναι όντως αλήθεια.

Ο Schmidt προχώρησε στο συγκεκριμένο σχόλιο κατόπιν των πρόσφατων ρεπορτάζ που αναφέρουν πως εργαλείο δημιουργημένο από την NSA και την αντίστοιχη υπηρεσία του Ηνωμένου Βασιλείου, είχε πρόσβαση σε δεδομένα της των Google και Yahoo χωρίς άδεια.

Ο Schmidt ανέφερε χαρακτηριστικά πως η παραβίαση της ιδιωτικής ζωής των πολιτών “δεν είναι ΟΚ“, ενώ αναφορικά με τους ισχυρισμούς ότι η NSA συγκέντρωσε στοιχεία τηλεφωνικών κλήσεων από 320 εκατομμύρια άτομα για να διερευνήσει γύρω στους 300, σχολίασε πως αυτή είναι κακή δημόσια πολιτική και ίσως παράνομη.

 

Πηγή: e-pcmag.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS