ΑρχικήinetΔημόσια πρόσωπα στη Γερμανία ζητούν άσυλο για τον Snowden

Δημόσια πρόσωπα στη Γερμανία ζητούν άσυλο για τον Snowden

German-Public-Figures-Ask-the-Government-to-Give-Snowden-Asylum

Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των Γερμανών δημοσίων προσώπων που ζητούν από το Βερολίνο να προσφέρει στον Edward Snowden άσυλο στη Γερμανία. Πάνω από 50 άνθρωποι έχουν ζητήσει από την κυβέρνηση να εντείνει τη στήριξή της στον πληροφοριοδότη, μετά τις αποκαλύψεις ότι η NSA κατασκόπευε την Angela Merkel για πολλά χρόνια, καθώς και άλλους αρχηγούς κρατών.

Υποστηρίζουν ότι δεν είναι μόνο η Γερμανία που θα πρέπει να εξετάσει την επέκταση μέτρων προστασίας για τον Snowden, αλλά και η Νορβηγία, η οποία θα είναι ένα από τα καλύτερα μέρη για να φιλοξενήσει τον πληροφοριοδότη, δεδομένου τις επιδόσεις τους με το πολιτικό άσυλο.

Ο κατάλογος περιλαμβάνει τους συγγραφείς Hans Magnus Enzensberger και Daniel Kehlmann, τον ηθοποιό Daniel Brühl, τον πρόεδρο του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, Reinhard Rauball και πολλούς άλλους, σύμφωνα με αναφορές του Der Spiegel.

Ο Edward Snowden υποστήριξε τις γερμανικές αρχές, λέγοντας ότι είναι πρόθυμος να καταθέσει, προκειμένου να διευκρινίσει οτιδήποτε στο πλαίσιο της έρευνάς τους σχετικά με τις ενέργειες των Ηνωμένων Πολιτειών, όταν πρόκειται για τη Γερμανία.

Η τωρινή κατάσταση στη Ρωσία εμποδίζει τον Snowden να φύγει από τη χώρα, πράγμα που σημαίνει ότι οι γερμανικές αρχές θα πρέπει να τον επισκεφθούν για να πάρουν τη δήλωσή του.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS