ΑρχικήsecurityEπίθεση hacking δέχτηκε το Bitcoin Wallet “Inputs.io”

Eπίθεση hacking δέχτηκε το Bitcoin Wallet “Inputs.io”

Bitcoin-Wallet-Inputs-io-Hacked-4-100-BTC-Stolen

To Bitcoin Wallet “Inputs.io” εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση, ενημερώνοντας τους χρήστες σχετικά με την κλοπή 4.100 Bitcoins από την υπηρεσία, ως αποτέλεσμα δυο διαδικτυακών επιθέσεων.

H αξία των κλεμμένων bitcoins ανέρχεται στα  1.100.000 δολάρια (800.000€), ενώ η υπηρεσία δήλωσε ότι αδυνατεί προς το παρόν να αποζημιώσει όλους τους χρήστες.

Το Inputs.io – μέλος του Bitcoin Foundation – είναι μια υπηρεσία ηλεκτρονικού «πορτοφολιού» (wallet), στο οποίο οι χρήστες αποθηκεύουν τα στοιχεία των Bitcoins που τους ανήκουν.

Σύμφωνα με ερευνητές ασφάλειας, οι επιτιθέμενοι παραβίασαν τον λογαριασμό hosting της υπηρεσίας, μέσω της παραβίασης παλαιότερων λογαριασμών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου κατάφεραν να επαναφέρουν εύκολα τους κωδικούς πρόσβασης, καθώς οι λογαριασμοί δεν ήταν συνδεδεμένοι  με κάποιον αριθμό τηλεφώνου, ως επιπρόσθετο μέτρο ασφάλειας.

Η Inputs.io διαθέτει μηχανισμό ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων, όμως οι hackers κατάφεραν να τον παρακάμψουν, αξιοποιώντας μια server-side ευπάθεια .

Η βάση δεδομένων με τους πελάτες της υπηρεσίας παραβιάστηκε επίσης, όμως  η εταιρεία διαβεβαίωσε τους χρήστες ότι όλοι οι κωδικοί πρόσβασης κατακερματίζονταν και αποθηκεύονταν με ασφάλεια.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS