ΑρχικήinetNέο βιομετρικό σύστημα αναγνώρισης ταυτότητας σαρώνει ολόκληρο το σώμα

Nέο βιομετρικό σύστημα αναγνώρισης ταυτότητας σαρώνει ολόκληρο το σώμα

New-Biometric-SoftwareΣτα πλαίσια μιας πρόσφατης μελέτης που διεξήχθη από ερευνητές των Ηνωμένων Πολιτείων, μια αποτελεσματικότερη προσέγγιση όσον αφορά τα βιομετρικά συστήματα αναγνώρισης ταυτότητας παρουσιάστηκε στο ευρύ κοινό.

Σε αντίθεση με προγενέστερες τεχνολογίες οι οποίες λαμβάνουν υπόψη μόνο το πρόσωπο, η νέα μέθοδος αναγνώρισης ταυτότητας συγκεντρώνει επίσης στοιχεία του σώματος και της στάσης του ατόμου.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του Πανεπιστημίου του Τέξας στο Ντάλας σε συνεργασία με το  Εθνικό Ινστιτούτο Προτύπων και Τεχνολογίας της Αμερικής (NIST).

Η ομάδα αποφάσισε να κινηθεί μακριά από την τυπική υπόθεση ότι τα πιο σημαντικά στοιχεία της ταυτότητας ενός ατόμου βρίσκονται στο πρόσωπό του. Ενώ τα χαρακτηριστικά του προσώπου παραμένουν πολύ σημαντικά για τα βιομετρικά λογισμικά, η νέα μελέτη δείχνει ότι άλλα είδη πληροφοριών μπορεί να είναι εξίσου σημαντικά.

Σύμφωνα με τους ερευνητές το νέο σύστημα βασίζεται στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι έχουν την τάση να αναγνωρίζουν τους άλλους με βάση τα χαρακτηριστικά του άνω μέρους του σώματος, όχι μόνο μέσω του προσώπου.

[quote]Εδώ και είκοσι χρόνια , η κοινότητα για την αυτόματη αναγνώριση προσώπου πιστεύει ότι όλα τα σημαντικά στοιχεία ταυτότητας είναι στο πρόσωπο [/quote]
εξηγεί ο ερευνητής της NIST, Jonathon Phillips.

[quote]Τα αποτελέσματα αυτά θα πρέπει να μας ωθήσουν προς τη διερεύνηση νέων τρόπων για τη βελτίωση των συστημάτων αυτόματης αναγνώρισης ταυτότητας, μέσω της ενσωμάτωσης πληροφοριών για το σώμα εκτός από το πρόσωπο[/quote]
, πρόσθεσε ο ειδικός.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS