ΑρχικήinetΗ Apple εξαγοράζει εταιρεία που βλέπει τον φυσικό κόσμο σε εικονικό 3D

Η Apple εξαγοράζει εταιρεία που βλέπει τον φυσικό κόσμο σε εικονικό 3D

apple3dΣκέψεις για τον τρόπο που σχεδιάζει να αξιοποιήσει η Apple την τεχνολογία καταγραφής εικόνων από τον πραγματικό κόσμο σε τρεις διαστάσεις προκαλεί η είδηση πως ο κατασκευαστής των υπολογιστών Mac, των iPhone και των iPad εξαγόρασε αντί 350 εκατομμυρίων δολαρίων την PrimeSense. H τεχνολογία 3D της  ισραηλινής εταιρείας συνέβαλε στην δημιουργία του Kinect, του συστήματος που συνοδεύει την παιχνιδομηχανή της Microsoft και επιτρέπει στον χρήστη να παίζει με χειριστήριο το σώμα του.

Την είδηση για την εξαγορά ανακοίνωσε το δίκτυο Bloomberg την Κυριακή
. H Apple επιβεβαίωσε το γεγονός στο ραδιόφωνο Israel Radio. H PrimeSense ιδρύθηκε από μια ομάδα νεαρών ανθρώπων που απέκτησαν την απαιτούμενη τεχνογνωσία σε μια εκλεκτή μονάδα του στρατού, μεταφέρει η Jerusalem Post στον δικτυακό της τόπο.

Δείτε δύο βίντεο ενδεικτικά του αντικειμένου της PrimeSense, η οποία «δίνει το δώρο της όρασης στις συσκευές», όπως αυτοπροσδιορίζεται. O Sense 3D Scanner σκανάρει οποιοδήποτε αντικείμενο (ή ακόμα και ανθρώπους) σε τρεις διαστάσεις και μπορεί με την συνδρομή συνοδευτικού λογισμικού να οδηγήσει την εκτύπωση αντιγράφων σε εκτυπωτή 3D.

https://youtu.be/nahPdFmqjBc

Η τεχνολογία της PrimeSense βρίσκεται επίσης πίσω από το λογισμικό Vuforia Smart Terain που έχει ενσωματωθεί σε τάμπλετ από την Qualcomm, και επιτρέπει στον παίκτη να σκανάρει τον χώρο γύρω του για να δημιουργήσει έναν εικονικό τρισδιάστατο κόσμο με ήρωες επίσης σκαναρισμένα παιχνίδια. Δείτε το βίντεο:

https://youtu.be/UOfN1plW_Hw

Πηγή: tech.in.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS