ΑρχικήinetTwice Used: Κατασκευάζοντας συσκευές από κατεστραμμένα iPhones! (Φωτό)

Twice Used: Κατασκευάζοντας συσκευές από κατεστραμμένα iPhones! (Φωτό)

twiceTwice Used είναι το όνομα του προγράμματος του Κρις Κέρνερ, το οποίο αποτελεί στην ουσία μία «υπηρεσία» ανακύκλωσης iPhone, που παίρνει τα χαλασμένα τηλέφωνα και στη συνέχεια δημιουργεί εντελώς νέα αντικείμενα από τα εξαρτήματά τους.

twice

Ο Κέρνερ απευθύνθηκε στο Kickstarter για τη συγκέντρωση χρηματοδότησης για το project του. Στο πλαίσιο του Twice Used παράγονται αντικείμενα τα οποία φαινομενικά δεν έχουν καμία σχέση με το δημοφιλές smartphone της Apple, όπως σκουλαρίκια, ρολόγια, διακοσμητικά κ.α.

twice-used-kataskeuazontas-suskeues-apoiphones

 

KICKSTARTER/CHRIS KOERNER

Ο δημιουργός του Twice Used εργαζόταν σε κατάστημα επισκευών, όπου διαπίστωσε ότι πολλά από τα χαλασμένα εξαρτήματα πετιούνταν στα σκουπίδια. Τα εξαρτήματα αυτά κατέληγαν σε χωματερές, με συχνά βλαβερές επιπτώσεις στο περιβάλλον, οπότε και ο ίδιος πιστεύει ότι το πρόγραμμά του μπορεί, πέρα από το καθαρά «διασκεδαστικό» κομμάτι της όλης υπόθεσης (το οποίο συνεπάγεται, για παράδειγμα, η κατοχή ενός ρολογιού που είναι φτιαγμένο από υλικό iPhone), το Twice Used βοηθά και στην προστασία του περιβάλλοντος.

twice-used-kataskeuazontas-suskeues-apoiphones1

 

KICKSTARTER/CHRIS KOERNER

 «Πάντα θα υπάρχει αγορά για κάτι τέτοιο» είπε ο Κέρνερ στο Mashable. «Οι άνθρωποι πάντα χαλούσαν και πάντα θα χαλάνε τα τηλέφωνά τους…αν δεν είχα εμπειρία στις επισκευές, δεν θα γνώριζα ότι αυτά τα υλικά είναι επιβλαβή για το περιβάλλον» .
twice-used-kataskeuazontas-suskeues-apoiphones2
KICKSTARTER/CHRIS KOERNER

Τα εξαρτήματα τα οποία χρησιμοποιούνται έρχονται από άλλα καταστήματα επισκευών. Αν και οι επίδοξοι κάτοχοι συσκευών που έχουν κατασκευαστεί από iPhones δεν μπορούν να στείλουν απευθείας στο Twice Used τα χαλασμένα τηλέφωνά τους, μπορούν να αγοράσουν αντικείμενα που έχουν κατασκευαστεί ήδη από παλιά τηλέφωνα επισκεπτόμενοι τη σελίδα στο Kickstarter, η οποία λειτουργεί ως σημείο αναφοράς μέχρι να στηθεί η επίσημη ιστοσελίδα.

Το Twice Used έχει αποσπάσει θετικά σχόλια από πολλές ιστοσελίδες του χώρου της τεχνολογίας, όπως το CNET, το Gizmodo, το PC Magazine κ.α.

Πηγή: eirinika.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS