ΑρχικήsecurityΟι Anonymous στέλνουν μήνυμα προς την Microsoft και ισχυρίζονται ότι έριξαν ιστοσελίδες...

Οι Anonymous στέλνουν μήνυμα προς την Microsoft και ισχυρίζονται ότι έριξαν ιστοσελίδες της

anonymousΠριν λίγες ημέρες, χρήστες σε διάφορες χώρες από όλο τον κόσμο ανάφεραν ότι δεν είχαν πρόσβαση στις υπηρεσίες της Microsoft. Το Redmond όμως κατάφερε να επισκευάσει τα προβλήματα μέσα σε λίγα λεπτά.

Ενώ η Microsoft δεν παρείχε καμία λεπτομέρειες για το τι ακριβώς συνέβη, αποδεικνύεται ότι χάκερ της ομάδας Anonymous ήταν στην πραγματικότητα πίσω από την διακοπή.

Οι Anonymous έστειλαν επιστολή στη Microsoft, υποστηρίζοντας ότι τα hotmail.com, microsoft.com, live.com, msn.com έπεσαν πριν από λίγες ημέρες, λόγω των επιθέσεων που ξεκίνησαν οι anonymous ως μέρος της εκστρατείας KillingBay .

Οι χάκερ εξήγησαν ότι η επίθεση DDoS έπρεπε να ρίξει αρχικά τις Ιαπωνικές ιστοσελίδες της Microsoft, αλλά μόνο λίγοι στόχοι πραγματικά επηρεάστηκαν.

[quote]«Πριν δυο μέρες μια επίθεση DDoS ξεκίνησε στίς Ιαπωνικές ιστοσελίδες και servers της Microsoft. Λυπούμαστε που λέμε ότι οι Ιαπωνικές ιστοσελίδες της Microsoft και οι Servers της δεν έπεσαν, σύμφωνα με το πρόγραμμα. Αλλά κάτι έπεσε. Εμείς ρίξαμε σχεδόν το σύνολο των Microsoft domains»[/quote]
αναφέρει η επιστολή των Anonymous.

[quote]«Η επίθεση DDoS ξεκίνησε ως απάντηση στo Taiji … Επιχείρηση KillingBay ή #OpKillingBay. Λυπούμαστε για οποιαδήποτε αναστάτωση σας προκλαλέσαμε στην Microsoft … Είναι η σκέψη που μετράει, έτσι δεν είναι; » [/quote]

Κανείς, εκτός από το Microsoft, δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα αν Anonymous ήταν πράγματι η ομάδα πίσω από τη διακοπή, η εταιρεία επιβεβαίωσε σε μια σύντομη δήλωση ότι έλαβε αναφορές από χρήστες ότι έχουν προβλήματα, όταν προσπαθούσαν να έχουν πρόσβαση στους ιστοχώρους τους.

[quote]«Η Microsoft μπορεί να επιβεβαιώσει ότι όλες οι online υπηρεσίες έχουν αποκατασταθεί. Ερευνούμε την αιτία της διακοπής και θα συνεχίσουμε να κρατάμε τους πελάτες μας ενημερωμένους με βάση τις διαθέσιμες πληροφορίες»[/quote]
δήλωσε η εταιρεία.

Πηγή: secnews.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS