ΑρχικήsecurityΘύμα κυβερνοεγκλήματος το 12% των Ευρωπαίων σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο

Θύμα κυβερνοεγκλήματος το 12% των Ευρωπαίων σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο

thimaΙδιαίτερα ανήσυχοι για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο είναι οι χρήστες από την Ευρωπαϊκή Ενωση, σύμφωνα με έρευνα του Ευρωβαρομέτρου που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή.

Οι ευρωπαίοι πολίτες, σε ποσοστό 76%, εκτιμούν ότι ο κίνδυνος να πέσει κανείς θύμα ηλεκτρονικού εγκλήματος αυξήθηκε το 2013 σε σχέση με το 2012. Εξάλλου, το 12% των χρηστών του Διαδικτύου έχει ήδη πέσει θύμα παραβίασης του λογαριασμού τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή του email τους. Οι χρήστες του Διαδικτύου στην ΕΕ έχουν, σε ποσοστό 70%, εμπιστοσύνη στην ικανότητά τους να χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο για αγορές ή τραπεζικές συναλλαγές, αλλά μόνο το 50% εξ αυτών επιλέγει τελικά να το χρησιμοποιήσει, λόγω των κινδύνων να πέσει θύμα ηλεκτρονικού εγκλήματος.
Οι δύο κύριες ανησυχίες σχετικά με τέτοιου είδους διαδικτυακές δραστηριότητες σχετίζονται με την κακή χρήση των προσωπικών δεδομένων (37% των ερωτηθέντων) και την ασφάλεια των πληρωμών μέσω του Διαδικτύου (35%).

[quote]«Η έρευνα αυτή δείχνει τις καταστροφικές επιπτώσεις του ηλεκτρονικού εγκλήματος στη χρήση του Διαδικτύου, καθώς πάρα πολλοί επιλέγουν να μην κάνουν χρήση όλων των δυνατοτήτων που προσφέρει. Αυτό βλάπτει τόσο την ψηφιακή οικονομία όσο και τις διαδικτυακές μας δραστηριότητες. Πρέπει να ενισχύσουμε την ευρωπαϊκή συνεργασία, στηριζόμενοι στο έργο του Ευρωπαϊκού Κέντρου για Εγκλήματα στον Κυβερνοχώρο, ώστε να φθάσουμε στις ρίζες του οργανωμένου ηλεκτρονικού εγκλήματος»[/quote]

δήλωσε η Σεσίλια Μάλμστρεμ, επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων.

Πηγή: freegr.blogspot.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS