ΑρχικήinetΚλοπή - μαμούθ bitcoins αξίας 5,3 εκατ. δολαρίων

Κλοπή – μαμούθ bitcoins αξίας 5,3 εκατ. δολαρίων

BITCOINΒαρύτατο πλήγμα, το οποίο οδήγησε στο κλείσιμό του, ήταν για το Sheep Marketplace – μία διαδικτυακή «μαύρη αγορά» ναρκωτικών και άλλων παράνομων αγαθών, στα πρότυπα του Silk Road – η κλοπή bitcoins αξίας 5,3 εκατ. δολαρίων.

Όπως αναφέρει το BBC, το site έκλεισε μέσα στο Σαββατοκύριακο, και οι επισκέπτες πλέον βρίσκονται μπροστά σε μια ανακοίνωση, η οποία αποδίδει το κλείσιμο στην κλοπή που διέπραξε ένας εκ των «εμπόρων» που δραστηριοποιούνταν στο Sheep Marketplace, ο οποίος βρήκε ένα τρωτό σημείο (bug) και το εκμεταλλεύτηκε για να κλέψει τα bitcoins.

Το Sheep Marketplace, όπως και το διαβόητο Silk Road, βρισκόταν στο αποκαλούμενο «σκοτεινό δίκτυο» (dark net), και για να αποκτήσει κανείς πρόσβαση σε αυτό έπρεπε να μπει μέσω δικτύου Tor, το οποίο αποκρύπτει την ταυτότητα του επισκέπτη. Σημείωσε άνοδο από το κλείσιμο του Silk Road τον Οκτώβριο και μετά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που αναρτήθηκε από τον διαχειριστή του, η κλοπή (ύψους 5.400 bitcoins) έγινε στις 21 Νοεμβρίου. Οι προσπάθειες για «επίλυση της κρίσης» που προέκυψε ήταν ανεπιτυχείς, και ο διαχειριστής αποφάσισε να κλείσει το site. Όπως αναφέρει, τα εναπομείναντα bitcoins θα μοιραστούν σε μέλη του Sheep Marketplace που είχαν παράσχει ηλεκτρονικές διευθύνσεις «έκτακτης ανάγκης».

Το κλείσιμο της σελίδας είχε επιπτώσεις και αλλού στο dark net, με το Black Market Reloaded (σελίδα παρεμφερούς χαρακτήρα) να σταματά την εγγραφή νέων χρηστών την 1η Δεκεμβρίου, καθώς δεν μπορούσε να διαχειριστεί την εισροή νέων μελών μετά το κλείσιμο του Sheep Marketplace.

 

Πηγή: planet-greece.blogspot.com

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS