ΑρχικήsecurityΝέα εφαρμογή ασφάλειας: Bitdefender Anti-CryptoLocker

Νέα εφαρμογή ασφάλειας: Bitdefender Anti-CryptoLocker

Security-App-of-the-Week-Bitdefender-Anti-CryptoLocker

Το CryptoLocker είναι ιδιαίτερα προβληματικό αυτές τις μέρες. Η απειλή έχει σχεδιαστεί για την κρυπτογράφηση ορισμένων αρχείων που εντοπίζονται σε μολυσμένους υπολογιστές και τη διατήρησή τους σε αυτή τη μορφή, έως ότου ο χρήστης συμφωνήσει να πληρώσει λύτρα που μπορεί να είναι τόσο υψηλά όσο μερικές χιλιάδες δολάρια.

Επί του παρόντος, δεν υπάρχει τρόπος για την ανάκτηση των κρυπτογραφημένων αρχείων, αν δεν έχετε αντίγραφα ασφαλείας ή σημεία επαναφοράς του συστήματος. Γι’ αυτό ο καλύτερος τρόπος για να προστατεύσετε τον εαυτό σας από το CryptoLocker είναι με τη χρήση μιας προληπτικής προσέγγισης.

Το Anti-CryptoLocker της Bitdefender μπορεί να προστατεύσει τα αρχεία σας φράζοντας την πρόσβαση του κακόβουλου λογισμικού σε C&C servers. Δεδομένου ότι το ransomware δεν μπορεί πλέον να ανακτήσει το δημόσιο κλειδί από το διακομιστή, δεν μπορεί να κρυπτογραφήσει τα αρχεία.

Το εργαλείο είναι εύκολο στη χρήση και στη ρύθμιση. Μπορεί να ρυθμιστεί να «τρέχει» κατά την εκκίνηση των Windows, έτσι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την παρακολούθησή του.

Μπορείτε να κατεβάσετε το Bitdefender Anti-CryptoLocker από τη Softpedia.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS