ΑρχικήsecurityΕπίθεση hacking στο Sheep Marketplace?

Επίθεση hacking στο Sheep Marketplace?

deeb-webTo Sheep Marketplace, μια υπόγεια διαδικτυακή αγορά διακίνησης ναρκωτικών και άλλων παράνομων αγαθών, σταμάτησε τη λειτουργία του, μετά την φερομένη κλοπή μεγάλου αριθμού bitcoins από την ιστοσελίδα.

Ο σκοτεινός διαδικτυακός ιστότοπος φημολογείται ότι είχε γίνει αρκετά δημοφιλής, μετά την εξάρθρωση του “Silk Road” από το FBI, τον περασμένο Oκτώβριο.

Ο διαχειριστής του Sheep Marketplace ισχυρίστηκε ότι ο προμηθευτής με το ψευδώνυμο “EBOOK101” κατάφερε να υποκλέψει 5.400 bitcoins (αξίας 5 εκατομμυρίων δολαρίων) μέσω της εκμετάλλευσης μιας ευπάθειας που υπήρχε στην ιστοσελίδα.

Ωστόσο, πολλοί είναι αυτοί που ισχυρίζονται ότι το Sheep Marketplace είναι στην πραγματικότητα μια απάτη με σκοπό την υποκλοπή bitcoins και ότι η επίθεση μπορεί να στήθηκε από τους ίδιους τους διαχειριστές της ιστοσελίδας.

Υπάρχει επίσης μια ιστοσελίδα που ονομάζεται “Sheepmarketscam“, η οποία παρέχει στοιχεία που υποδεικνύουν ότι το  Sheep Marketplace πρόκειται για μια καλοστημένη απάτη.

Οι «πελάτες» της υπόγειας αγοράς δεν φαίνεται να έχουν λάβει τα χρήματά τους πίσω, παρά τις διαβεβαιώσεις των διαχειριστών για αποζημίωση των χρηστών με τα υπολειπόμενα bitcoins.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS