ΑρχικήsecurityΠρογράμματα της Adobe, η Java και οι browsers κάνουν τα Windows ανασφαλή

Προγράμματα της Adobe, η Java και οι browsers κάνουν τα Windows ανασφαλή

warning_2

Τα αποτελέσματα δεκαετούς έρευνας, την οποία πραγματοποίησε το ινστιτούτο ασφαλείας AV-Test θα πρέπει να αφυπνίσουν όσους δεν δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στις αναβαθμίσεις των προγραμμάτων.

Οι ερευνητές μετά από 10 χρόνια ερευνών, αποφάνθηκαν πως τα κενά ασφαλείας στα προγράμματα της Adobe καθώς και η Java είναι υπεύθυνα για το 66% των ευπαθειών που τις εκμεταλεύτηκαν κυβερνοεγκληματίες στα Windows.

Κάποιες ηλεκτρονικές απειλές στοχεύουν σε ευπάθειες των browser, αλλά οι περισσότερες εκμεταλλεύονται τα κενά ασφαλείας συγκεκριμένων τύπων αρχείων.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, τα αρχεία PDF είναι τα πιο συχνά στοχοποιημένα, η Java βρίσκεται στη δεύτερη θέση, στην τρίτη βρίσκονται οι ευπάθειες της HTML, στην τέταρτη τα συμπιεσμένα αρχεία ZIP ενώ στην πέμπτη θέση ο Flash player.

dangerous-file-types

Εάν σας προκαλεί έκπληξη που τα αρχεία ZIP βρίσκονται στη λίστα, θα πρέπει να σημειώσουμε πως οι τύποι αρχείων DOCX and XLSX των Microsoft Word  και Excel είναι στην πραγματικότητα αρχεία ZIP.

Μην αμελείτε να ανανεώνετε τις εκδόσεις των προγραμμάτων που έχετε στον υπολογιστή σας για να είστε περισσότερο ασφαλείς, αφού με κάθε ενημέρωση διορθώνονται κενά ασφαλείας που ανακαλύπτονται.

insecureappsΜπορείτε να δείτε την πλήρη έκθεση εδώ.

 

Πηγή: e-pcmag.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS