ΑρχικήinetTo 91% των επιθέσεων έναντι μεγάλων οργανισμών πραγματοποιείται μέσω Phishing - Infographic

To 91% των επιθέσεων έναντι μεγάλων οργανισμών πραγματοποιείται μέσω Phishing – Infographic

91-of-Attacks-Aimed-at-Large-Organizations-Involve-Phishing-Attacks-Infographic

Η Proofpoint δημοσίευσε αρκετά infographics, στα οποία παρουσιάζονται ενδιαφέροντα στοιχεία σχετικά με τις κορυφαίες απειλές στον κυβερνοχώρο και τις οικονομικές τους επιπτώσεις.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι τα δύο τρίτα των μεγάλων οργανισμών έχουν στοχοποιηθεί από εγκληματίες του κυβερνοχώρου. Επιπλέον, ένας στους τρεις οργανισμούς παραδέχεται ότι έχει πέσει θύμα παραβίασης. Ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός, ότι στο 91% των επιθέσεων, χρησιμοποιήθηκαν τεχνικές spear phishing.

Όσον αφορά τις εκστρατείες κατασκοπείας του κυβερνοχώρου, το spear phishing αποτελεί επίσης την βασική μέθοδο επίθεσης και αφορά το 95% των περιπτώσεων. Οι τομείς που πλήττονται περισσότερο από τις επιθέσεις αυτές είναι η βιομηχανία των φαρμάκων και της ψυχαγωγίας, καθώς και οι χρηματοοικονομικοί οργανισμοί.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι η πιο στοχευμένη χώρα με ποσοστό 46%, ακολουθούμενη από το Ηνωμένο Βασίλειο με ποσοστό 19 %. Στις περισσότερες επιθέσεις, οι εισβολείς στέλνουν κακόβουλα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στα μέλη του προσωπικού. Οι μελέτες δείχνουν ότι το προσωπικό είναι δύο φορές πιο πιθανό να μεταβεί σε κακόβουλους συνδέσμους ή να ανοίξει κακόβουλα συνημμένα, απ’ ότι τα ανώτερα στελέχη.

91-of-Attacks-Aimed-at-Large-Organizations-Involve-Phishing-Attacks-Infographic-408433-2

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS