ΑρχικήinetΈρευνα: Tα tablets βοηθούν τα παιδιά να αγαπήσουν το διάβασμα και να...

Έρευνα: Tα tablets βοηθούν τα παιδιά να αγαπήσουν το διάβασμα και να γίνουν ευφυέστερα

Tablets-Helping-Children-Read-More-and-Become-Smarter-Says-Poll

Αναμφισβήτητα ζούμε σε μια εποχή που η τεχνολογία έχει γίνει αναπόσπαστο μέρος της ζωής μας. Τα παιδιά, όπως και οι μεγάλοι, δεν μένουν φυσικά ανεπηρέαστα και έλκονται από αυτήν.

Tα περισσότερα παιδιά ενθουσιάζονται πλέον με την ιδέα του να αποκτήσουν ή να παίξουν με κάποιο tablet. Μέσα σε όλον αυτό τον ενθουσιασμό όμως, τα βιβλία και  οι άλλοι παραδοσιακοί τρόποι διασκέδασης, φαίνεται να έχουν παραμεληθεί. Ωστόσο, η τεχνολογία με την ανάγνωση βιβλίων μπορεί να συνδυαστεί αποτελεσματικά.

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε από την LifeProof, οι περισσότεροι γονείς (70%) χρησιμοποιούν πλεόν κάποιο tablet για να διαβάζουν στα παιδιά τους παραμύθια.

Οι μαμάδες και μπαμπάδες υποστηρίζουν ότι η ανάγνωση παραμυθιών μέσω tablet είναι πολύ πιο ευχάριστη και απολαυστική, λόγω των βίντεο και των πρόσθετων ηχητικών εφέ που κάνουν την ψηφιακή ιστορία – αφήγηση πιο διαδραστική. Οι  μισοί περίπου από τους γονείς που συμμετείχαν στην έρευνα, δήλωσαν ότι διαβάζουν σε καθημερινή βάση  ιστορίες στα παιδιά τους μέσω tablet, λίγο πριν τα βάλουν για ύπνο.

Τέλος το 10% των γονέων πιστεύει ότι τα tablets βοηθούν τα παιδιά τους να γίνουν πιο έξυπνα. Πράγματι, η τεχνολογία φαίνεται να επιταχύνει τη διαδικασία ανάπτυξης των παιδιών που τη χρησιμοποιούν, σε αντίθεση με τα παιδιά που μεγαλώνουν χωρίς αυτή.

“Τα παραμύθια είναι ένα σημαντικό μέρος της καθημερινότητας του παιδιού, και είναι υπέροχο να βλέπουμε ότι τα tablets χρησιμοποιούνται γι’ αυτή τη δραστηριότητα και την ενθάρρυνση της δημιουργικής αλληλεπίδρασης μεταξύ γονέων και παιδιών”.

“Είναι επίσης πολύ ενθαρρυντικό να βλέπουμε τους γονείς να  χρησιμοποιούν τα smartphones και τα tablets ως εκπαιδευτικά εργαλεία – και ακόμη και τα πολύ νεότερα μέλη της οικογένειας να έχουν να κερδίσουν κάτι από τη χρήση αυτών των συσκευών”, επισήμανε η LifeProof.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS