ΑρχικήinetΟι Ιταλικές αρχές βγαίνουν εκτός της τοπικής SOPA – Υιοθετούν νέα μέτρα...

Οι Ιταλικές αρχές βγαίνουν εκτός της τοπικής SOPA – Υιοθετούν νέα μέτρα κατά της πειρατείας

Italy-Authorities-Sign-Off-on-New-Anti-Piracy-Measures

Η Αρχή Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών στην Ιταλία έχει εγκρίνει ορισμένα νέα μέτρα για την καταπολέμηση των site πειρατικού περιεχομένου και τους ιδιοκτήτες τους.

Το νέο σύστημα θα τεθεί σε ισχύ στις 31 Μαρτίου του 2014 και θα επιτρέψει την εσπευσμένη κατάργηση των πνευματικών δικαιωμάτων του περιεχομένου από τους host και το κλείδωμα των sites διαμοιρασμού αρχείων σε ISP επίπεδο. Όσοι ανεβάζουν παράνομο περιεχόμενο, καθώς και οι πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου, οι οποίοι δεν συμμορφώνονται, θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν ποινές μέχρι και 250.000 € ($ 343.566).

Τα Studio του Hollywood έχουν καταδείξει την Ιταλία, ότι δεν λαμβάνει αρκετά μέτρα για την καταπολέμηση της πειρατείας, αλλά τώρα οι αρχές της χώρας φαίνεται να ψάχνουν νέα μέτρα για να αντισταθμίσουν την απώλεια χρόνου, αναφέρει το TorrentFreak.

Πολλά torrent sites, όπως το The Pirate Bay και το KickassTorrents, έχουν ήδη αποκλειστεί από τους παρόχους υπηρεσιών της χώρας, μετά από δικαστικές αποφάσεις.

Τώρα, χάρη στους νέους κανονισμούς, τα δικαστήρια δεν θα χρειάζεται να ασχολούνται με τέτοιες περιπτώσεις. Οι νέοι κανονισμοί επιτρέπουν στην Αρχή Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών να διατάξει κατάσχεση τομέα ή αποκλεισμό ενός ιστότοπου μέσω του ISP, εάν δεν συμμορφώνεται με τους νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Οι ιστοσελίδες έχουν στη διάθεσή τους 72 ώρες για συμμόρφωση με τους κανόνες.

Το σύστημα είναι αρκετά παρόμοιο με εκείνο που έχει τεθεί σε εφαρμογή στη Ρωσία, νωρίτερα αυτό το χρόνο.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS