ΑρχικήinetΔιεπιστημονική ημερίδα με θέμα: Ασφαλής πλοήγηση και κοινωνική δικτύωση στον Ελληνικό Στρατό.

Διεπιστημονική ημερίδα με θέμα: Ασφαλής πλοήγηση και κοινωνική δικτύωση στον Ελληνικό Στρατό.

Army

Όταν 2,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως ανταλλάσσουν πληροφορίες μέσω διαδικτύου, είναι φυσικό επόμενο να ελλοχεύει ο κίνδυνος δημοσιοποίησης ευαίσθητων δεδομένων, πολλές φορές με την αρχική άδεια του κατόχου τους. Ταυτόχρονα, με τη ραγδαία αύξηση του ποσοστού εθισμού στο Διαδίκτυο, έχουν παρατηρηθεί εθιστικές διαδικτυακές συμπεριφορές που ενέχουν κινδύνους ως προς τη ψυχική υγεία.

Τέτοιου είδους διαταραγμένες συμπεριφορές, δεν επηρεάζουν το άτομο μόνο στην προσωπική αλλά και στην επαγγελματική του ζωή, επιφέροντας στρεβλώσεις στον τρόπο σκέψης και στην ορθή λήψη αποφάσεων.

 Τα παραπάνω δεδομένα μπορούν να αποβούν ιδιαίτερα επικίνδυνα, σε ένα ειδικό περιβάλλον, όπου οι συμμετέχοντες μπορεί να διαχειρίζονται ευαίσθητες πληροφορίες και να λαμβάνουν σημαντικές αποφάσεις. Ένα τέτοιο περιβάλλον είναι οι Δημόσιες Υπηρεσίες, τα Σώματα Ασφαλείας και οι Ένοπλες Δυνάμεις. Αυτές οι δυνατότητες και κίνδυνοι δεν έχουν περάσει απαρατήρητοι από τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, που αναγνωρίζουν τη σημασία της ασφαλούς χρήσης των τεχνολογιών επικοινωνίας.

Έτσι, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο, διοργανώνουν μια διεπιστημονική ημερίδα με θέμα την ασφαλή πλοήγηση και κοινωνική δικτύωση στον Ελληνικό Στρατό.

 Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου της Αθήνας (Ριζάρη 4) παρουσία της ηγεσίας του Υπουργείου εθνικής Άμυνας και της Στρατιωτικής Ηγεσίας, την Τρίτη 14 Ιανουαρίου και ώρα 11:00.

Το περιεχόμενο της διεπιστημονικής ημερίδας στηρίχθηκε πάνω σε συμπεράσματα που προέκυψαν από μια, πρωτοποριακή για τα διεθνή δεδομένα  διαδικτυακή έρευνα, την επιστημονική ευθύνη της οποίας ανέλαβε ο Δρ. Κωνσταντίνος Σιωμος και στην οποία συμμετείχαν στελέχη του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού και της Αεροπορίας 

Στόχος της ημερίδας είναι, να αναδείξει τη σημασία της ύπαρξης σαφών κατευθυντήριων οδηγιών σχετικά με τη χρήση του διαδικτύου από τις Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν αφορούν σε άμεσους και έμμεσους κίνδυνους ασφάλειας, αλλά και κινδύνους αμαύρωσης της δημόσιας εικόνας των Ενόπλων δυνάμεων και των μελών τους. Ακόμα, στη διεπιστημονική ημερίδα θα παρουσιαστούν στοιχεία σχετικά με την ανάπτυξη εθιστικών διαδικτυακών συμπεριφορών σε μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ θα αναλυθούν προβλήματα συμπεριφοράς τα οποία ανακύπτουν σε όσους πάσχουν από εθισμό στο Διαδίκτυο (απομόνωση, εριστική συμπεριφορά, αδιαφορία, κα).

Δείτε το σχετικό υλικό της διεπιστημονικής ημερίδας:

[gview file=”ARMY_CONFERENCE.pdf” save=”0″]

Άλλωστε, όπως έχει επισημάνει ο Διευθυντής Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κ. Μανώλης Σφακιανάκης, το πληκτρολόγιο είναι ένα όπλο που μπορεί να στραφεί και εναντίον του χρήστη του… και οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα, τη σημασία του να ξέρεις να χρησιμοποιείς τα όπλα σου.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS