ΑρχικήinetTo LinkedIn υπέβαλε μήνυση κατά αγνώστων για τη δημιουργία ψεύτικων λογαριασμών

To LinkedIn υπέβαλε μήνυση κατά αγνώστων για τη δημιουργία ψεύτικων λογαριασμών

LinkedIn-Sues-Cybercriminals-Responsible-for-Creating-Fake-Accounts-Bloomberg

Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, το LinkedIn έχει υποβάλλει μήνυση κατά αγνώστων κυβερνοεγκληματιών, σχετικά με τη μαζική δημιουργία ψεύτικων λογαριασμών που χρησιμοποιούνται για καμπάνιες spam και άλλες κακόβουλες ενέργειες.

Η εταιρεία δεν γνωρίζει πληροφορίες σχετικά με την ταυτότητα των δραστών, έχει όμως στοιχεία στα χέρια της που αποδεικνύουν ότι οι επιτήδειοι χρησιμοποιούν ειδικά εργαλεία για την αυτοματοποίηση της διαδικασίας εγγραφής στο κοινωνικό δίκτυο. Ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός ότι τα εργαλεία έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να είναι αδύνατη η ανίχνευσή της παράνομης δραστηριότητάς τους.

Παρόλο που οι δράστες δεν έχουν αναγνωριστεί, η αγωγή μπορεί να βοηθήσει στην ταυτοποίησή τους, καθώς δίνει το δικαίωμα στην εταιρεία να απευθυνθεί στους παρόχους διαδικτυακών υπηρεσιών για περισσότερες πληροφορίες, που ενδέχεται να ρίξουν φως στην υπόθεση. Από την άλλη πλευρά, ακόμη και αν δεν μπορούν να εντοπιστούν οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου, το κοινωνικό δίκτυο μπορεί να θέλει απλά να τους εκφοβίσει.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS