ΑρχικήsecurityΗ Google αφαιρεί δύο επεκτάσεις του Chrome

Η Google αφαιρεί δύο επεκτάσεις του Chrome

300px-Google-Logo.svg_

Η Google αφαίρεσε δύο επεκτάσεις από το ηλεκτρονικό κατάστημα του Chrome browser, αφού ανακάλυψε ότι το λογισμικό περιείχε κώδικα που διένειμε διαφημίσεις στους χρήστες, κάτι που παραβιάζει τους όσους παροχής υπηρεσιών της εταιρείας.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, τα πεδία μηνυμάτων ήταν γεμάτα λόγω των δύο επεκτάσεων “Add to Feedly” και “Tweet This Page”, το καθένα από τα οποία είχε λιγότερους από 100.000 χρήστες. Και στις δύο περιπτώσεις, οι χρήστες ανέφεραν ότι οι επεκτάσεις ενημερώθηκαν χωρίς ειδοποίηση, ώστε να συμπεριληφθεί ο κώδικας που διανέμει τις ανεπιθύμητες διαφημίσεις. Στο σχόλιο ενός χρήστη το “Add to Feedly” αναφέρεται ως «spam» που εμφάνισε ξαφνικά διαφημίσεις σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα επισκεπτόταν.

Οι επεκτάσεις είναι μικρά κομμάτια κώδικα που αλλοιώνουν ένα πρόγραμμα περιήγησης με την προσθήκη νέων χαρακτηριστικών ή την κατάργηση άλλων. Το AdBlock, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επέκταση που αποκλείει αυτόματα τις διαφημίσεις στις ιστοσελίδες. Η Google ενημέρωσε τις πολιτικές της τον Δεκέμβριο, προκειμένου να εμποδίσει την τους προγραμματιστές από την χρήση επεκτάσεων για την εισαγωγή διαφημίσεων σε περισσότερες από μια σελίδες.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS