ΑρχικήinetΟι Βρετανοί βουλευτές συζητούν αν οι online πειρατές θα πηγαίνουν στη φυλακή

Οι Βρετανοί βουλευτές συζητούν αν οι online πειρατές θα πηγαίνουν στη φυλακή

pirated

Το Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσε σύντομα να είναι ένα επικίνδυνο μέρος για τους ανθρώπους που συχνάζουν στα torrent sites. Η Σύμβουλος Πνευματικής Ιδιοκτησίας του Βρετανού πρωθυπουργού ζήτησε μια πιο σκληρή προσέγγιση για το online filesharing, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι πειρατές θα πρέπει να ρίχνονται άμεσα στη φυλακή.

Σύμφωνα με το TorrentFreak , η πρόταση ήρθε κατά τη δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου Πνευματικής Ιδιοκτησίας στη Βουλή των Κοινοτήτων. Το νομοσχέδιο επιδιώκει την ενημέρωση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, το όνομα της Google αναφέρθηκε σε αρκετές περιπτώσεις, καθώς τα μέλη του κοινοβουλίου κατηγορούσαν την εταιρεία του Internet ότι δεν αστυνομεύει το Διαδίκτυο και αρνείται να αντιμετωπίσει μια σειρά από αιτήματα takedown.

Σας θυμίζουμε ότι το 2013, η Google έλαβε 235 εκατ. αιτήσεις DMCA και μόνο 21 εκατομμύρια από αυτές απορρίφθηκαν.

Όταν η συζήτηση έφτασε στο θέμα της διαμοίρασης αρχείων, ο John Leech, μέλος του Βρετανικού Κοινοβουλίου, ζήτησε η μέγιστη ποινή για την ψηφιακή παράβαση να αυξηθεί σε φυλάκιση 10 ετών αντί των σημερινών δύο χρόνων . Άλλα μέλη της ομάδας, ωστόσο, ήταν πιο συγκρατημένα στις απόψεις τους. Η Elen Goodman, για παράδειγμα, είπε ότι είναι σημαντικό να ξεχωριστούν  οι εφήβοι που κάνουν λήψη μερικά αρχεία από τις επιχειρήσεις που έκαναν δισεκατομμύρια λίρες από την παροχή παράνομου υλικού.

Πηγή: secnews.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS