ΑρχικήinetΗ υπηρεσία WhatsApp θα κλείσει στις 28 Ιανουαρίου Hoax

Η υπηρεσία WhatsApp θα κλείσει στις 28 Ιανουαρίου Hoax

Άλλο ένα hoax που ισχυρίζεται ότι η εφαρμογή – υπηρεσία WhatsApp θα κλείσει σύντομα κάνει γύρους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο ερευνητής ασφαλείας Graham Cluley έχει εντοπίσει αρκετές παραλλαγές μηνυμάτων, που αναφέρουν διαφορετικούς λόγους κλεισίματος της υπηρεσίας.

whatsapp

«Το Whatsapp σας θα σταματήσει στις 28 Ιανουαρίου Μήνυμα από τον Jim Balsamic: (CEO της Whatsapp) είχαμε πολλά ονόματα χρηστών όπως το δικό σας στο WhatsApp Messenger. Ζητούμε από όλους τους χρήστες να διαβιβάσουν αυτό το μήνυμα σε ολόκληρη τη λίστα επαφών τους. Αν δεν προωθήσετε αυτό το μήνυμα, θα σταματήσει να λειτουργεί ο λογαριασμός σας και θα διαγραφεί μέσα στις επόμενες 48 ώρες.

Παρακαλούμε ΜΗΝ αγνοήσετε αυτό το μήνυμα. Εάν θέλετε να ενεργοποιήσετε ξανά το λογαριασμό σας, αφού έχει διαγραφεί, θα χρεωθείτε με 25 δολάρια.»

Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που συναντούμε τέτοια εκβιαστικά μηνύματα. Συνηθίζεται να εμφανίζονται για υπηρεσίες, ή ιστοσελίδες που είναι αρκετά δημοφιλείς. Εκτός τα hoax που κατα καιρούς προειδοποιούν για το κλείσιμο του Facebook, ή την χρέωση της υπηρεσίας, παραλλαγές της παραπάνω φάρσας που χρησιμοποιούσαν το όνομα του CEO της εταιρείας Jim Balsamic έχουν εμφανιστεί από το Νοέμβριο του 2012.

Αν συναντήσετε αυτά τα μηνύματα, απλά αγνοήστε τα. Μην τα διαδίδεται καθώς με αυτόν τον τρόπο βοηθάτε τους φαρσέρ.

Πηγή: secnews.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS