ΑρχικήsecurityΠώς θα καταλάβετε αν σας έχουν χακάρει το Gmail -Βήμα βήμα πώς...

Πώς θα καταλάβετε αν σας έχουν χακάρει το Gmail -Βήμα βήμα πώς θα εντοπίζετε τις άγνωστες IP [εικόνες]

gmail

Την περασμένη εβδομάδα πολλοί χρήστες του Gmail παραπονέθηκαν ότι δεν είχαν πρόσβαση στο λογαριασμό τους για πάνω από μια ώρα.

Μπορεί όπως αποδείχτηκε σύμφωνα με την Google, να επρόκειτο για κάποιο εσωτερικό σφάλμα του λογισμικού, ωστόσο με τις ειδήσεις για επιθέσεις σε λογαριασμούς πολλοί αποφάσισαν να το ψάξουν λίγο παραπάνω.

Οπως αναφέρει το Business Insider, η Google έχει εγκαταστήσει ένα σύνολο εργαλείων στην υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της, για να εξασφαλίσει ότι ο λογαριασμός σας είναι ασφαλής. Δείτε αναλυτικά τα βήματα που σας βοηθούν να διαπιστώσετε αν σας έχουν χακάρει.

[wdca_ad id=”73827″ ]

1) Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας στο Gmail από έναν επιτραπέζιο υπολογιστή. Κατεβείτε στο τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στην επιλογή «Λεπτομέρειες» κάτω δεξιά.

opy1

2) Το παράθυρο που θα εμφανιστεί δείχνει τις τελευταίες δέκα φορές που συνδεθήκατε στο λογαριασμό σας, είτε από το διαδίκτυο είτε μέσω εφαρμογής. Πατήστε στην επιλογή «αποσύνδεση όλων των συνεδριών» και στο τέλος της σελίδας που αναφέρεται η προτίμηση ειδοποίησης κάντε κλικ στην επιλογή «αλλαγή».

opy2

3) Αν κάποιος άλλος προσπαθεί να ανοίξει το Gmail σας, σε αυτό το σημείο μπορείτε να το ανακαλύψετε. Κάνοντας κλικ στο «Εμφάνιση ειδοποίησης για ασυνήθιστη δραστηριότητα» θα ενημερώνεστε για οποιαδήποτε εισβολή στο λογαριασμό σας. Αν διαπιστώσετε κάποια άγνωστη IP, καλό θα ήταν να αλλάξετε σύντομα τον κωδικό πρόσβασής σας.

opy3
Πηγή: iefimerida.gr

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS