ΑρχικήsecurityΗ Syrian Electronic Army χτύπησε την MarkMonitor για πρόσβαση στο Facebook, Google...

Η Syrian Electronic Army χτύπησε την MarkMonitor για πρόσβαση στο Facebook, Google και Yahoo

Η γνωστή χακτιβιστική ομάδα Syrian Electronic Army προσπάθησε να επιτεθεί σε αρκετές μεγάλες ιστοσελίδες, όπως την Google, την Yahoo, την Amazon και το Facebook μετά από hacking που πραγματοποίησαν στα συστήματα του παρόχου υπηρεσιών διαχείρισης domain, MarkMonitor.

sea MarkMonitor

Φαίνεται ότι η MarkMonitor σταμάτησε την επίθεση πριν η χακτιβιστική ομάδα από την Συρία προκαλέσει μεγάλη ζημιά. Ωστόσο, τα screenshots που δημοσιεύτηκαν από την Syrian Electronic Army στο Twitter δείχνουν ότι είχαν ήδη αποκτήσει πρόσβαση στα διαχειριστικά πάνελ του MarkMonitor για το Google, την Yahoo, την Amazon και το Facebook.

Λίγο πριν οι τεχνικοί της MarkMonitor εντοπίσουν την επίθεση και κατάφερουν να κλείσουν το πάνελ διαχείρισης για να αποτρέψουν τους hackers να προβούν σε περαιτέρω ενέργειες, η SEA δημοσίευσε ένα screenshot που δείχνει ότι είχαν ήδη αρχίσει να αλλάζουν στοιχεία του Facebook.

Η εικόνα δείχνει ότι οι διευθύνσεις των registrant, είχε αλλάξει με ένα από την Δαμασκό. Το μήνυμα που συνοδεύει το screenshot αναφέρει,»Happy Birthday Mark! Το Facebook.com ανήκει στην SEA

sea facebook

Πηγή: secnews.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS