ΑρχικήsecurityΗΠΑ: Αυξανόμενη η απειλή από κυβερνοεπιθέσεις στον κλάδο της υγείας

ΗΠΑ: Αυξανόμενη η απειλή από κυβερνοεπιθέσεις στον κλάδο της υγείας

Norse-and-SANS-Publish-Report-on-Cyberattacks-Against-US-Healthcare-Organizations-427999-2

H νορβηγική εταιρεία ασφάλειας Norse, σε συνεργασία με το ινστιτούτο SANS, δημοσίευσαν ένα έγγραφο με  θέμα τις κυβερνοεπιθέσεις έναντι αμερικανικών οργανισμών υγειονομικής περίθαλψης.

Η μελέτη αφορά το διάστημα μεταξύ Σεπτεμβρίου του 2012 και Οκτωβρίου του 2013, και βασίζεται στην ανάλυση περίπου 50.000 αναφερθέντων περιστατικών ασφάλειας. Ωστόσο, ας σημειώσουμε ότι ο αριθμός αυτός αντιπροσωπεύει μόνο ένα μικρό δείγμα του συνολικού όγκου των στοιχείων που συγκεντρώθηκαν από την Νorse.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, τα δίκτυα και οι συσκευές 375 οργανισμών παραβιάστηκαν, ενώ κάποια από αυτά εξακολουθούν να βρίσκονται σε κίνδυνο.

Η λίστα με τις παραβιασμένες συσκευές περιλαμβάνει firewalls, web κάμερες, mail servers και λογισμικό ιατρικής απεικόνισης, ενώ τα VPNs ήταν τα πιο στοχευμένα συστήματα.

“Ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι οι hackers μπορούν να υποκλέψουν με ευκολία ευαίσθητες πληροφορίες ασθενών, και μπορούν να χειραγωγήσουν ακόμα και ιατρικές συσκευές που χρησιμοποιούνται σε μονάδες εντατικής θεραπείας” τόνισε εκπρόσωπος της SANS.

“Για πολλούς οργανισμούς που διέπονται από αυστηρούς κανονισμούς, μια παραβίαση μπορεί να οδηγήσει σε τεράστια πρόστιμα. Το 2013, τα πρόστιμα αυτά κυμάνθηκαν από 150.000 έως και 1.7 εκατομμύρια δολάρια”.

Τέλος, ο CEO της Norse, Sam Glines, δήλωσε: “Ο αριθμός των επιθέσεων που διαπράττονται έναντι οργανισμών του κλάδου της υγείας είναι συντριπτικός. Και ενώ οι περισσότεροι οργανισμοί συνεχίζουν να αναζητούν τρόπους για την αποτελεσματική προστασία τους, μεγάλο ποσοστό αυτών δεν είναι σε θέση να διασφαλίσει σωστά τα κρίσιμα δεδομένα, με αποτέλεσμα εταιρείες και  καταναλωτές να πληρώνουν το τίμημα”.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS