ΑρχικήinetΑυτοκίνητο χωρίς οδηγό, για εργασία εν κινήσει

Αυτοκίνητο χωρίς οδηγό, για εργασία εν κινήσει

regus1-thumb-large

Με το όνομα XchangE, το νέο όχημα θα κινείται χωρίς οδηγό, με σκοπό να λειτουργεί ουσιαστικά σαν χώρος γραφείου και επαγγελματικών συναντήσεων με πλήρη δυνατότητα σύνδεσης. Έτσι, θα μπορεί κανείς να εργάζεται και στο αυτοκίνητο, χωρίς να χάνει πολύτιμο χρόνο για να οδηγήσει από τη δουλειά στο σπίτι.

Η εταιρεία παροχής ευέλικτων χώρων εργασίας Regus συνεργάστηκε με τη Rinspeed για τη δημιουργία του αυτοκινήτου XchangE, που θα παρουσιαστεί το Μάρτιο στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης. Αυτή η ιδέα εξυπηρετεί το όραμα της Regus να βοηθήσει τους ανθρώπους να εργάζονται εν κινήσει, προσθέτοντας έναν ακόμα κρίκο στο δίκτυο των σημείων Express που έχει δημιουργήσει η Regus στο ευρωπαϊκό δίκτυο αυτοκινητοδρόμων. Στις λύσεις “τρίτου χώρου εργασίας” (εκτός από το γραφείο και το σπίτι) που προσφέρει θα συμπεριλαμβάνεται το ίδιο το αυτοκίνητο, καθώς και άλλοι συγκοινωνιακοί κόμβοι.

Τα μπροστινά καθίσματα στο πρωτοποριακό αυτοκίνητο XchangE θα έχουν δυνατότητα περιστροφής προς τα πίσω, προσφέροντας έτσι έναν ιδανικό χώρο εργασίας και συναντήσεων για τέσσερα άτομα. Χάρη στην προηγμένη τεχνολογία και τα συστήματα πληροφόρησης και ψυχαγωγίας του αυτοκινήτου, οι επιβάτες θα έχουν τη δυνατότητα να συνδέονται με το γραφείο τους, να εργάζονται παραγωγικά ή να ετοιμάζουν παρουσιάσεις στο λάπτοπ. Έτσι, θα έχουν στη διάθεσή τους έναν άνετο και ιδιωτικό χώρο για να εργάζονται καθώς πηγαίνουν στο αεροδρόμιο, χωρίς να χάνουν το χρόνο τους στην κίνηση.

Το αυτόνομο αυτοκίνητο όχι μόνο επιτρέπει στους εργαζομένους να δουλεύουν εν κινήσει, αλλά τους προσφέρει και μεγαλύτερη ευελιξία όσον αφορά το εργασιακό τους ωράριο. Έχοντας τη δυνατότητα να τελειώσουν τη δουλειά τους όπου και όποτε θέλουν, δεν χρειάζεται να δουλεύουν στο σπίτι χάνοντας έτσι πολύτιμες στιγμές με την οικογένειά τους.

Οι εταιρείες που προσφέρουν στους υπαλλήλους τους μεγαλύτερη ευελιξία έχουν ήδη διαπιστώσει τα θετικά αποτελέσματα. Σε μια έρευνα της Regus όπου συμμετείχαν περισσότερα από 20.000 άτομα από ολόκληρο τον κόσμο, το 75% των εργαζομένων δήλωσε ότι η ευελιξία αυξάνει την παραγωγικότητα.

Η ιδέα του XchangE συμπληρώνει τις υπόλοιπες καινοτομίες της Regus, που προσφέρουν στους εργαζομένους μεγαλύτερη ευελιξία. Στο πλαίσιο της στρατηγικής Express, η Regus έχει δημιουργήσει εγκαταστάσεις και χώρους εργασίας σε δίκτυα εθνικών οδών και αυτοκινητοδρόμων, καθώς και σε άλλους συγκοινωνιακούς κόμβους, όπως σιδηροδρομικούς σταθμούς, σταθμούς εξυπηρέτησης σε αυτοκινητοδρόμους και, σε πιλοτικό επίπεδο, σε πρατήρια καυσίμων της Shell σε διάφορα σημεία του Βερολίνου.

[wdca_ad id=”73652″ ]

Ο Andre Sharpe, Διευθυντής του διεθνούς δικτύου προϊόντων και επιχειρηματικής ανάπτυξης της Regus, αναφέρει: “Εδώ και πολύ καιρό, στόχος της Regus είναι να διαμορφώσει το μέλλον της εργασίας. Με αυτό το πρωτοποριακό αυτοκίνητο, θα μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει εποικοδομητικά το χαμένο χρόνο.

“Η Regus έχει ήδη προσφέρει στους ανθρώπους τη δυνατότητα να εργάζονται εν κινήσει. Τώρα, με το XchangE, το δίκτυο “τρίτων χώρων εργασίας” της Regus θα συμπεριλαμβάνει πλέον το ίδιο το αυτοκίνητο, αλλά και πολλά σημεία πάνω στο δρόμο. Ένας σύμβουλος ή ένας εκπρόσωπος πωλήσεων θα μπορούσε να εργαστεί παραγωγικά 7-8 ώρες ημερησίως, χρησιμοποιώντας το αυτόνομο αυτοκίνητο, τους κόμβους της Regus στους αυτοκινητοδρόμους και το δίκτυο των επιχειρηματικών μας κέντρων. Αυτό είναι ένα ακόμα στοιχείο που αποδεικνύει την προσπάθεια της Regus να φέρει την επανάσταση στους χώρους εργασίας”.

Ο Frank M. Rinderknecht, ιδρυτής και γενικός διευθυντής της Rinspeed Inc, προσθέτει: “Με τα αυτόνομα αυτοκίνητα, δεν χρειάζεται να έχει κανείς το νου του στο δρόμο. Έτσι, έχει την ευκαιρία να αξιοποιήσει καλύτερα το χρόνο του. Η Regus ειδικεύεται στο να προσφέρει λύσεις παραγωγικής και ευέλικτης εργασίας, επομένως αποτελεί ιδανικό συνεργάτη για την ανάπτυξη αυτής της νέας ιδέας”.

 

Πηγή: kathimerini.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS