ΑρχικήsecurityΔιαφημίσεις στο YouTube προσβάλουν με τον τραπεζικό troian Caphaw

Διαφημίσεις στο YouTube προσβάλουν με τον τραπεζικό troian Caphaw

caphaw-banking-trojan-served-youtube-ads

Ο αριθμός των επιθέσεων από κακόβουλες διαφημίσεις φαίνεται να αυξάνεται μέρα με τη μέρα, ακόμη και κορυφαίες ιστοσελίδες πέφτουν θύματα τέτοιου είδους επιθέσεων –  Το YouTube είναι να είναι το πιο πρόσφατο που επηρεάζεται από κακόβουλες διαφημίσεις.

Οι ειδικοί ασφαλείας από την Bromium ανακάλυψαν ότι οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου μοίραζαν ένα κακόβουλο λογισμικό, μέσω διαφημίσεων στο YouTube.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι κακόβουλες διαφημίσεις επιχειρούν να εκμεταλλευτούν τρωτά σημεία σε παλιές εκδόσεις Java. Φορτώνουν ένα διαφορετικό κακόβουλο αρχείο, για να εξασφαλιστεί ότι το exploit είναι συμβατό με την εγκατεστημένη έκδοση java.

Το Exploit kit που χρησιμοποιήθηκε σε αυτήν την επίθεση “Styx Exploit Kit”, ήταν το ίδιο που χρησιμοποιήθηκε από εγκληματίες του κυβερνοχώρου για να μολύνουν τους χρήστες του κατασκευαστή παιχνιδιών Hasbro.com.

Αν το μηχάνημα του χρήστη έχει ευάλωτα plugins, θα εκμεταλλευτεί την ευπάθεια και θα εισάγει ένα Banking Trojan γνωστό ως “Caphaw”. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι εργάζονται με την ομάδα ασφάλειας της Google.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS