ΑρχικήsecurityΤο Ασφαλές Android smartphone θα μπορούσε να γίνει στόχος των hackers και...

Το Ασφαλές Android smartphone θα μπορούσε να γίνει στόχος των hackers και της NSA

blackphone

Το νέο “Blackphone” smartphone μπορεί να έκανε το ντεμπούτο του στο Mobile World Congress τηn περασμένη εβδομάδα, αλλά ανησυχίες κυκλοφορούν ήδη ότι θα γίνει στόχος των hackers και της NSA.

Η εταιρεία Geeksphone, η Silent Circle και η Pretty Good Privacy ανακοίνωσαν το Blackphone στην έκθεση τεχνολογίας στη Βαρκελώνη την περασμένη εβδομάδα και η STMicro παρουσίασε αργότερα το δικό της ασφαλές smartphone, το Boeing Black.

Το Blackphone όμως τράβηξε περισσότερο την προσοχή, δεδομένου ότι είναι ένα νέο ασφαλές Android smartphone που είναι σε θέση να κρυπτογραφήσει κείμενα, φωνητικές κλήσεις και βιντεοκλήσεις. Το τηλέφωνο ζητά κωδικό πρόσβασης και το PIN κατά την εκκίνηση, και στη συνέχεια καθοδηγεί το χρήστη μέσα από τις πρόσθετες επιλογές ασφάλειας. Αλλά αυτό που είναι αναμφισβήτητα πιο ενδιαφέρον για την 4,7-ιντσών συσκευή, η οποία θα ξεκινήσει να πωλείται περίπου στα $629, όταν κάνει το ντεμπούτο της τον Ιούνιο, είναι ότι δεν έρχεται με τη συνήθη σειρά των προ-εγκατεστημένο εφαρμογών Android.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS