ΑρχικήinetH Microsoft διακινδυνεύει τη φήμη της με την «συνταξιοδότησή» των XP

H Microsoft διακινδυνεύει τη φήμη της με την «συνταξιοδότησή» των XP

500px-Microsoft.svg_

Πριν από μια δεκαετία, η Microsoft ξεκίνησε το SDL, ή αλλιώς Security Development Lifecycle, μια πλέον ευρέως χρησιμοποιούμενη διαδικασία, που σχεδιάστηκε για να ενσωματώνει χαρακτηριστικά ασφάλειας στα λογισμικά και άρχισε να δημιουργεί μια απαράμιλλη φήμη για το πώς ο προμηθευτής λογισμικού σχεδιάζει πιο ασφαλή κώδικα, ενημερώνει τους πελάτες του σχετικά με ζητήματα ασφάλειας και παρέχει υποστήριξη με τη μορφή αναβαθμίσεων ασφάλειας.

Όμως, η Redmond, η οποία μόλις παρουσίασε τα 10-χρόνια της ιστορίας του SDL με μια flashy και αστεία online παρουσίαση, φαίνεται πρόθυμη να διακινδυνεύσει αυτή τη φήμη, «τραβώντας το βύσμα» για τα Windows XP.

Η Microsoft σχεδιάζει να κυκλοφορήσει τις τελικές επιδιορθώσεις (patches) για τα Windows XP στις 8 Απριλίου. Μετά από αυτό, δεν θα διανέμει επιδιορθώσεις στον κώδικα για θέματα ασφαλείας που εντοπίζονται στο 13χρονο λειτουργικό σύστημα. Το αποτέλεσμα, όπως και η ίδια η Microsoft έχει δηλώσει, μπορεί να είναι καταστροφικό. Τον περασμένο Οκτώβριο, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι μετά τις 8 Απριλίου, τα Windows XP θα αντιμετωπίσουν ένα μέλλον όπου οι υπολογιστές θα μολύνονται σε ποσοστό 66% υψηλότερο από ό, τι πριν σταματήσουν τις αναβαθμίσεις.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS