ΑρχικήsecurityΟι επιθέσεις DDOS χρησιμοποιούνται ως μέσο αντιπερισπασμού για την υποκλοπή δεδομένων

Οι επιθέσεις DDOS χρησιμοποιούνται ως μέσο αντιπερισπασμού για την υποκλοπή δεδομένων

81035238

Η εταιρεία Neustar κυκλοφόρησε μια νέα έκθεση σχετικά με τις επιθέσεις DDOS και τις επιπτώσεις τους στις επιχειρήσεις. Η έκθεση αποκαλύπτει ότι οι επιθέσεις DDoS είναι πιο απρόβλεπτες και καταστροφικές από ποτέ, με μεγάλο κόστος για τις πληγείσες επιχειρήσεις. Τα αριθμητικά στοιχεία της έκθεσης δείχνουν ότι κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους ο αριθμός των επιθέσεων DDoS διπλασιάστηκε, ενώ το 40% αυτών είχε ως αποτέλεσμα την πρόκληση οικονομικών απωλειών ύψους τουλάχιστον 1 εκατομμυρίου δολαρίων ανά ημέρα.

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι οι επιθέσεις DDOS χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο από εγκληματίες του κυβερνοχώρου ως μέσο αντιπερισπασμού. Αυτό σημαίνει ότι οι επιτήδειοι πραγματοποιούν επιθέσεις DDOS για να κρατήσουν το προσωπικό ΙΤ της εταιρείας απασχολημένο, προκειμένου να εισάγουν κακόβουλο λογισμικό που έχει σχεδιαστεί για την υποκλοπή δεδομένων, στα συστήματα των επιχειρήσεων.

Το 49% των εταιρειών που συμμετείχαν στην έρευνα και δέχτηκαν τουλάχιστον μια επίθεση DDOS κατά τη διάρκεια του 2013, αναφέρουν ότι οι εγκληματίες είχαν εγκαταστήσει κακόβουλο λογισμικό στα συστήματά τους. Επιπλέον, το 55% των επιχειρήσεων αναφέρουν ότι έπεσαν επίσης θύματα κλοπής, καθώς οι επιτιθέμενοι κατάφεραν να αποσπάσουν δεδομένα πελατών ή περιουσιακά στοιχεία πνευματικής ιδιοκτησίας.

Η έρευνα δείχνει επίσης ότι το 90% των εταιρειών – στόχων δέχτηκαν επανειλημμένες επιθέσεις hacking. Αναφορικά με τον αριθμό των επιθέσεων, οι μεγάλες επιθέσεις έχουν σχεδόν τριπλασιαστεί, και ο αριθμός των κυβερνοεπιθέσων μεταξύ 1 και 5 Gbps έχουν αυξηθεί κατά 150%.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS