ΑρχικήsecurityMalware έχει θέσει στόχο εταιρείες ενέργειας στις ΗΠΑ και την Ευρώπη

Malware έχει θέσει στόχο εταιρείες ενέργειας στις ΗΠΑ και την Ευρώπη

attack-600x600

Η τεχνολογία μπορεί να είναι θαυμάσια. Ζούμε σε αρκετά λαμπρή εποχή, όπου έχουμε πρόσβαση σε καταπληκτικά φάρμακα και υπολογιστές. Η επιστήμη και η τεχνολογία έχουν βελτιώσει τις ζωές όλων μας, πλουσίων και φτωχών, ανδρών και γυναικών.

Το δυστύχημα και το τρομακτικό είναι ότι, η τεχνολογία μπορεί να μας βλάψει πάρα πολύ. Έχουμε γίνει όλοι πολύ εξαρτημένοι από συσκευές όπως τα smartphones και βοηθητικά προγράμματα, όπως εσωτερική υδραυλική εγκατάσταση και ηλεκτρική ενέργεια. Αν θέλετε να δείτε τα χειρότερα, κοιτάξτε λίγο παραπάνω από την απλή διακοπή ρεύματος.

Η Symantec ανακοίνωσε την ανακάλυψη ενός malware που στοχεύει τις εταιρείες ενέργειας, συμπεριλαμβανομένου των ΗΠΑ. Με άλλα λόγια αυτό το κακόβουλο λογισμικό έχει τη δυνατότητα να προκαλέσει χάος και καταστροφές.

Σύμφωνα με την Symantec, μια κακόβουλη ομάδα που ονομάζεται “Dragonfly”, διεξάγει μια εκστρατεία διαδικτυακής κατασκοπείας στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ισπανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Γερμανία, την Τουρκία και την Πολωνία, χρησιμοποιώντας δύο κομμάτια κακόβουλου λογισμικού –  Backdoor.Oldrea και Trojan.Karagany. Αν και το Oldrea, φαίνεται να είναι το κύριο εργαλείο στις επιθέσεις.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS