ΑρχικήsecurityΔύο άτομα συνελήφθησαν για απάτη αξίας 130.000 € μέσω επίθεσης phishing

Δύο άτομα συνελήφθησαν για απάτη αξίας 130.000 € μέσω επίθεσης phishing

Duo-Caught-For-Banking-130-000-in-Phishing-Scheme

Δύο υπήκοοι της Δημοκρατίας του Κονγκό έχουν συλληφθεί από την αστυνομία στη Βιέννη μετά την κλοπή περίπου € 130.000 / $ 177,000 από τον τραπεζικό λογαριασμό του θύματος.

Δεν είναι γνωστό τι «δόλωμα» χρησιμοποιήσαν οι δύο κυβερνοεγκληματίες για να παγιδέψουν το θύμα, αλλά φαίνεται ότι η πράξη πραγματοποιήθηκε μέσω ενός συστήματος phishing. Μόλις πήραν τις λεπτομέρειες για τον τραπεζικό λογαριασμό, οι δύο απατεώνες, ηλικίας 38 και 40, μετέφεραν τα χρήματα σε έναν από τους λογαριασμούς τους.

Ωστόσο, τα συστήματα της τράπεζας για την καταπολέμηση της απάτης, εντόπισαν τη μεγάλη συναλλαγή, σταμάτησαν τη δραστηριότητα και έστειλαν μια ειδοποίηση. Η τράπεζα στη συνέχεια ενημέρωσε την αστυνομία και οι δύο εγκληματίες συνελήφθησαν.

Σύμφωνα με τον Kronen Zeitung, οι απατεώνες προσπάθησαν να κινήσουν μέρος των χρημάτων (€ 48.000 / $ 65,000) σε τραπεζικό λογαριασμό στην Πορτογαλία.

Για την πρόληψη απάτης, οι τράπεζες διαθέτουν μηχανισμούς προστασίας που ενεργοποιούνται αυτόματα, όταν πραγματοποιούνται ασυνήθιστες συναλλαγές. Στις περισσότερες περιπτώσεις, υπάρχει ένα όριο συναλλαγών ανά λογαριασμό, το οποίο μπορεί να αλλάξει από τον ιδιοκτήτη, που έρχεται σε επαφή με τους εκπροσώπους της τράπεζας.

Φαίνεται ότι οι δύο άνδρες από το Κονγκό δεν το γνώριζαν αυτό και αποφάσισαν να μεταφέρουν όλα τα χρήματα με τη μία.

Το όνομα της τράπεζας παραμένει απόρρητο.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS