ΑρχικήinetH Google θα κυκλοφορήσει εκδόσεις προϊόντων για παιδιά το 2015

H Google θα κυκλοφορήσει εκδόσεις προϊόντων για παιδιά το 2015

google

Η Google εργάζεται αυτή τη στιγμή για τον σχεδιασμό εκδόσεων των προϊόντων όπως ο Chrome και το YouTube ειδικά για τα παιδιά κάτω από την ηλικία των 13, σύμφωνα με μια έκθεση από την USA Today.

Η Pavni Diwanji, αντιπρόεδρος μηχανικής στη Google, λέει ότι τα νέα προϊόντα θα κυκλοφορήσουν το επόμενο έτος και ότι προορίζονται για να βοηθήσουν τα παιδιά “να γίνουν κάτι περισσότερο από απλοί καταναλωτές της τεχνολογίας, αλλά και σχεδιαστές επίσης”.

Δεν είναι σαφές το πώς αυτά τα προϊόντα θα λειτουργούν, αλλά μπορεί να αλλάξει ο η εμφάνισή τους ή το είδος των δεδομένων που παρουσιάζουν. Σε πιο συγκεκριμένο παράδειγμα, η Diwanji αφηγήθηκε μια ιστορία για την κόρη της, πληκτρολογώντας τη λέξη “τρένα” στο Google Search ελπίζοντας ότι τα αποτελέσματα θα ήταν σχετικά με τον Thomas the Tank Engine, αλλά τελικά βρήκε ένα χρονοδιάγραμμα Amtrak αντ’ αυτού.

Στις ΗΠΑ, ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα κατά το σχεδιασμό online προϊόντων και υπηρεσιών για τα παιδιά είναι το Children’s Online Privacy Protection Act ή αλλιώς COPPA. Ο νόμος αυτός υπαγορεύει πώς και από πού μπορούν να συλλεχθούν και να παρουσιαστούν πληροφορίες σε παιδιά ηλικίας κάτω των 13. Κάποιες αλλαγές στο νόμο που εφαρμόστηκαν τον Ιούλιο του 2013 περιλαμβάνουν πολλαπλές διατάξεις που σχετίζονται με την πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων, τη γονική επίβλεψη και τις απαιτήσεις ασφάλειας για τα δεδομένα που συλλέγονται από μικρά παιδιά. Δεδομένου ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εσόδων της Google προέρχεται από τη διαφήμιση και η αξία των διαφημίσεων της εταιρείας είναι συνδεδεμένη με τα δεδομένα του χρήστη, η συμμόρφωση COPPA προφανώς θα είναι σημαντική για τους χρήστες και για τη Google (νωρίτερα αυτό το έτος επιβλήθηκε πρόστιμο 450.000 δολαρίων στο Yelp για παραβιάσεις COPPA).

Η Google δεν είναι η πρώτη εταιρεία που προσπαθεί και κάνει τα προϊόντα της πιο φιλικά προς το παιδί. Η Apple εισήγαγε ένα νέο είδος του Apple ID μαζί με το iOS 8 και τη λειτουργία OS X Yosemite’s Family Sharing, έναν τύπο του λογαριασμού που επιτρέπει στα παιδιά να αγοράσουν και να κατεβάσουν εφαρμογές, αλλά μόνο με τη ρητή επίβλεψη και την άδεια από τους γονείς. Οι ειδικοί λογαριασμοί για τα παιδιά και τα προϊόντα όπως αυτά, θα είναι πραγματικά χρήσιμα για τους γονείς που θέλουν να προστατεύσουν την ιδιωτική ζωή των παιδιών τους.

“Θέλουμε να είμαστε προσεκτικοί με αυτό που κάνουμε, έτσι ώστε να παρέχουμε στους γονείς τα σωστά εργαλεία ώστε να επιβλέπουν τη χρήση των προϊόντων μας από τα παιδιά τους”, δήλωσε η Diwanji.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS