ΑρχικήsecurityFBI: Υπάλληλοι της Sony Pictures απειλούνται

FBI: Υπάλληλοι της Sony Pictures απειλούνται

FBI Sony Pictures

Απειλές μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου φαίνεται να έχουν σταλεί σε εργαζόμενους, της Sony Pictures, και τις οικογένειες τους, μετά από τη παραβίαση του δικτύου υπολογιστών της Sony, επιβεβαίωσε το FBI αργά την εχθές, Παρασκευή βράδυ.

Ενώ το FBI επιβεβαίωσε ότι ερευνά τις απειλές των μηνυμάτων που αποστέλλονται σε εργαζόμενους της Sony Pictures, αρνήθηκε να επιβεβαιώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τις απειλές αυτές.

Οι απειλές που εστάλησαν με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο αναφέρουν μεταξύ άλλων: «πολλά πράγματα πέρα από κάθε φαντασία θα συμβούν σε πολλά μέρη του κόσμου… Παρακαλώ υπογράψτε το όνομά σας ως αντίταξη στα ψευδή της εταιρείας, στην ηλεκτρονική διεύθυνση παρακάτω, εάν δεν θέλετε να υποστείτε οποιαδήποτε ζημιά. Αν δεν το κάνετε, όχι μόνο εσείς αλλά και η οικογένειά σας διατρέχει κίνδυνο.» Το κείμενο του email αναφέρθηκε για πρώτη φορά από το “Variety”.

Στις 24 Νοεμβρίου, μια ομάδα hacking, η οποία αυτοαποκαλείται «οι φύλακες της ειρήνης”, GOP,  ισχυρίστηκε ότι έχουν εσωτερικά δεδομένα της Sony Pictures, αλλά και τα, “μυστικά” της εταιρείας, και απείλησαν ότι θα κυκλοφορήσουν τα δεδομένα αυτά, στο κοινό εάν δεν ικανοποιούνταν τα αιτήματά τους. Ακόμη όμως παραμένει αδιευκρίνιστο ποια είναι τα αιτήματα της GOP.

Όπως έχει αναφερθεί οι hackers, έχουν υποκλέψει δεδομένα, ακόμη και ταινίες, τουλάχιστον 100 Τ, σε όγκο, περίπου 10 φορές μεγαλύτερος από τα δεδομένα της βιβλιοθήκης του Κογκρέσου. Περιέχονται εκεί, passwords, αριθμοί ασφάλισης των εργαζομένων, ακόμη και συμβόλαια με ηθοποιούς και παραγωγούς.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS