ΑρχικήsecurityΝέες απειλές για την «Συνέντευξη» της Sony Pictures

Νέες απειλές για την «Συνέντευξη» της Sony Pictures

Sony Pictures

Απειλητικά τελεσίγραφα προς τη Sony Pictures στέλνουν οι βορειοκορεάτες χάκερς “Φύλακες της Ειρήνης”, και οι “Απόστολοι του Θεού”, απαιτώντας να ματαιωθεί η προγραμματισμένη για την ημέρα των Χριστουγέννων πρώτη προβολή της ταινίας The Interview.

Η ταινία, που είναι κωμωδία, έχει σαν σενάριο μια φανταστική δολοφονία του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν. Έτσι απειλούν ότι τίθεται σε κίνδυνο η ειρήνη στην περιοχή και διακινδυνεύεται η πρόκληση πολέμου, αν ανέβει η ταινία στα σινεμά.Το καθεστώς της Βόρειας Κορέας αρνείται κάθε σχέση με τους χάκερς. Mάλιστα, είναι η πρώτη φορά που η Β. Κορέα αρνείται τέτοιου είδους επίθεση καθώς έχει τα μέσα και τη τεχνολογία για να το επιτύχει.

Τον Ιούνιο, η κυβέρνηση της Πιονγιάνγκ είχε στείλει επιστολή στον ΟΗΕ με την οποία καταδίκαζε την ταινία ως “απροκάλυπτη υποστήριξη της τρομοκρατίας, καθώς και πράξη πολέμου”. Τον ίδιο, το επίσημο βορειοκορεατικό πρακτορείο KCNA είχε μεταδώσει δηλώσεις εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών, ο οποίος απειλούσε τις ΗΠΑ με “ανελέητα αντίποινα”.

Πηγή: koutipandoras.gr

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS