ΑρχικήsecurityBlackphone: app store αφοσιωμένο στην ασφάλεια & την ιδιωτικότητα

Blackphone: app store αφοσιωμένο στην ασφάλεια & την ιδιωτικότητα

BlackphoneΗ Blackphone κυκλοφόρησε μια σημαντική ενημέρωση για το PrivatOS και υποσχέθηκε τη δημιουργία ενός νέου app store αφιερωμένο στην προστασία της ιδιωτικότητας και της ασφάλειας των χρηστών.

Η εταιρεία κατασκευής κινητών ανακοίνωσε την Τρίτη ότι το προσαρμοσμένο λειτουργικό σύστημα Android, το PrivatOS, δέχεται τη μεγαλύτερη ενημέρωση από τότε που κυκλοφόρησε. Το PrivatOS 1.1 θα περιλαμβάνει ένα νέο χαρακτηριστικό που ονομάστηκε Spaces, το οποίο μοιάζει με το Samsung Knox και προσφέρει τη δημιουργία ξεχωριστών ανεξάρτητων «χώρων» για τις εφαρμογές, τα δεδομένα και τους λογαριασμούς χρήστη σε μία συσκευή.

Το Spaces είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ της Blackphone και της Graphite Software. Ενώ η λειτουργία “Silent Space” υπάρχει προεπιλεγμένη στις Blackphone συσκευές και περιλαμβάνει το Silent Suite για την κρυπτογραφημένη επικοινωνία, το Spaces μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για το διαχωρισμό εργασίας και παιχνιδιών, καθώς μπορεί ο χρήστης να δημιουργήσει ειδικούς χώρους για τους γονείς και τα παιδιά ή να δημιουργήσει χώρους στο τηλεφωνό του σχετικoύς με οποιοδήποτε θέμα – όπως ταξίδια ή χαλάρωση.

Μιλώντας στο The Inquirer, o Διευθύνων Σύμβουλος της Blackphone, Toby Weir-Jones δήλωσε ότι ελπίζει πως το app store θα ενθαρρύνει τους προγραμματιστές να συνεισφέρουν νέες λύσεις.

«Δεν επιθυμούμε να είμαστε ένα αναξιόπιστο, third-party app store – υπάρχουν πολλά από αυτά ήδη», δήλωσε ο Weir-Jones. «Επιθυμούμε να παρέχουμε μια επιλεκτική και επιμελημένη συλλογή εφαρμογών με επίκεντρο την ιδιωτικότητα του χρήστη που δεν θα περιλαμβάνει μόνο τη διαχείριση κωδικών και εφαρμογές κρυπτογράφησης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αλλά εφαρμογές που χειρίζονται τα στοιχεία των χρηστών κατάλληλα».

Στην αρχή, το app store θα προσφέρει μόνο δωρεάν εφαρμογές, αλλά οι εφαρμογές επί πληρωμή – συμπεριλαμβανομένων και εκείνων με in-app αγορές – θα είναι διαθέσιμες σε μεταγενέστερη ημερομηνία, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Ωστόσο, αυτές οι εφαρμογές θα πρέπει να περάσουν από διαδικασία αξιολόγησης από την Blackphone, η οποία θα ελέγχει τα δικαιώματα μιας εφαρμογής. Για παράδειγμα, εάν μια εφαρμογή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου απαιτεί πρόσβαση στο μικρόφωνο και την κάμερα ενός τηλεφώνου, μπορεί να μην κριθεί κατάλληλη για την εισαγωγή της στο Blackphone.

Το app store της Blackphone θα είναι διαθέσιμο για τους υπάρχοντες χρήστες του Blackphone μέχρι τον Ιανουάριο 2015, πριν ανοίξει τις πόρτες του για τους χρήστες άλλων συσκευών Android.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS