ΑρχικήsecurityΤο WebRTC του browser εμφανίζει τη τοπική IP

Το WebRTC του browser εμφανίζει τη τοπική IP

WebRTC

Κάθε φορά που συνδέεστε σε τοποθεσίες στο διαδίκτυο, πληροφορίες σχετικά με τη σύνδεση και το υποκείμενο σύστημα, γίνονται διαθέσιμες στην ιστοσελίδα άμεσα και αυτόματα, ειδικά μετά τη κυκλοφορία του WebRTC.

Οι πληροφορίες αυτές περιλαμβάνουν τον περιηγητή ιστοσελίδων και έκδοση που χρησιμοποιείται για τη σύνδεση, τη γλώσσα, το λειτουργικό σύστημα και επίσης την απομακρυσμένη διεύθυνση IP. Ενώ υπάρχουν μέσα για να αποτρέψετε την αποκάλυψη της διεύθυνσης IP με τη χρήση proxy ή εικονικά private δίκτυα, για παράδειγμα, μία διεύθυνση IP είναι σίγουρο ότι θα αποκαλυφθεί στο τέλος.

Η τοπική διεύθυνση IP, προστατευόταν μέχρι τώρα, πράγμα που σήμαινε ότι οι τοποθεσίες, τα sites, δεν μπορούσαn να χρησιμοποιήσουν κάποιο JavaScript για να την αναζητήσουν. Ενώ plug-ins όπως η Java, επιτρέπουν στα sites να ο κάνουν αυτό, οι χρήστες συνήθως ειδοποιούνται όταν ένα plug-in εκτελείται κατά την επίσκεψη σε διάφορες ιστοσελίδες.

Η πρόσφατη ένταξη του WebRTC στο Firefox, στο Chrome και σε άλλες Chromium based μηχανές αναζήτησης, όπως το Opera, έχει επιπτώσεις στη προστασία των προσωπικών δεδομένων, αφού τα sites το χρησιμοποιούν για να ανιχνεύσουν την τοπική διεύθυνση IP, του υπολογιστή του χρήστη.

Το κύριο ζήτημα είναι ότι η τοπική διεύθυνση IP, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να προσδιορίσει το σύστημα και χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με άλλες τεχνικές άντλησης πληροφοριών.

Το WebRTC επιτρέπει να γίνονται requests στους STUN servers (Session Traversal Utilities for NAT), που επιστρέφουν τοπικές και δημόσιες διευθύνσεις IP, για το σύστημα που χρησιμοποιείται από το χρήστη.

Τα αποτελέσματα μπορεί να προσεγγιστούν χρησιμοποιώντας JavaScript, που σημαίνει ότι οι μόνες απαιτήσεις για αυτή τη δουλειά είναι η υποστήριξη του WebRTC στον browser και φυσικά κάποιο JavaScript.

Τα γνωστά ad-blockers, όπως το Adblock Plus ή το Ghostery, δεν εμποδίζουν αυτά τα requests, αφού γίνονται έξω από τη συνήθη “XMLHttpRequest” διαδικασία .

Τα μόνα extensions που θα τα εμποδίσουν είναι κάποια JavaScript blocking extensions όπως, για παράδειγμα, το NoScript για Firefox. Φυσικά, ο χρήστης μπορεί να θέσει εκτός λειτουργίας το JavaScript, για να αποτρέψει όλο αυτό να συμβεί, αλλά αυτό καθιστά πολλές ιστοσελίδες άχρηστες, αφού δε θα μπορούν να φορτώσουν στον browser.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS