ΑρχικήinetΕπένδυση στην startup Cyanogen σχεδιάζει η Microsoft

Επένδυση στην startup Cyanogen σχεδιάζει η Microsoft

Cyanogen

Η Microsoft θέλει να επενδύσει στην startup Cyanogen, γνωστή για τη ROM CyanοgenMod για Android συσκευές.

Αυτό προκύπτει από ρεπορτάζ της Wall Street Journal, η Microsoft σκοπεύει να επενδύσει στην Cyanοgen μέχρι και 70 εκ. δολάρια, με τις δύο εταιρείες να μην έχουν τοποθετηθεί επισήμως για το θέμα.

Μπορεί να μην υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για την πιθανή επένδυση της Microsoft, σε έναν τομέα που προσπαθεί να ελέγξει η Google, ωστόσο, η είδηση αποκτά ενδιαφέρον, αν αναλογιστούμε τις πρόσφατες δηλώσεις του CEO της Cyanοgen.

Πιο αναλυτικά, ο Kirt McMaster δήλωσε ότι η εταιρεία του προσπαθεί να απομακρύνει με κάποιον τρόπο το Android, ενώ παραδέχτηκε ότι υπάρχει μία εξάρτηση από την Google, επειδή η CaynοgenMod αναπτύχθηκε πάνω στο Android Open Source Project της Google. ο

Επίσης το Android ευνοεί όλο και περισσότερο τις αποκλειστικές υπηρεσίες που θέλει να προωθήσει η Google, ενώ εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το δικαίωμα πρόσβασης σε δεδομένα του χρήστη από το Google Now, χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος.

Η Cyanogen θέλει να προσφέρει μια έκδοση Android η οποία θα είναι “ανοιχτή” μέχρι και τον πυρήνα και όπου όλοι θα μπορούν να ενσωματώνουν υπηρεσίες με ένα τρόπο που δεν είναι τώρα εφικτός, όσο το Android είναι υπό τον έλεγχο της Google.

Τέλος, πιστεύει ότι αυτή η εξάρτηση της Caynοgen από την Google μέσα σε 3 με 5 χρόνια δεν θα υπάρχει.

Θα παίξει σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις η Microsoft;

Πηγή: gr.pcmag.com

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS