ΑρχικήsecurityNSA και GCHQ εισέβαλαν στα δίκτυα κορυφαίου κατασκευαστή καρτών SIM

NSA και GCHQ εισέβαλαν στα δίκτυα κορυφαίου κατασκευαστή καρτών SIM

Ο Edward Snowden ισχυρίζεται ότι η NSA και η GCHQ κατάφεραν να παραβιάσουν τα δίκτυα της Gemalto, του μεγαλύτερου κατασκευαστή καρτών SIM στον κόσμο. Με το συγκεκριμένο hack απέκτησαν πρόσβαση στα κλειδιά κρυπτογράφησης των καρτών.

NSA

Το hack όπως προαναφέραμε πραγματοποιήθηκε από μια ομάδα της NSA και της GCHQ. Οι πληροφορίες για την επίθεση αποκαλύπτονται από ένα έγγραφο από το 2010 της GCHQ.

Η Gemalto κατασκευάζει κάρτες SIM για τις εταιρείες AT&T, T-Mobile, Verizon, Sprint και άλλες πολλές. Συνολικά κατασκευάζει κάρτες για περίπου 450 παρόχους τηλεπικοινωνιών σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με τη διαρροή του Edward Snowden, τα κλεμμένα κλειδιά κρυπτογράφησης επιτρέπουν στις μυστικές υπηρεσίες την παρακολούθηση κινητών επικοινωνιών χωρίς άδεια από τις τηλεφωνικές εταιρείες. Παρακάμπτουν επίσης την ανάγκη για κάποιο ένταλμα και υποκλέπτουν χωρίς να αφήνουν ίχνη που μπορούν να εντοπιστούν από τους παρόχους ασύρματων.

sim

Η Gemalto, δηλώνει από την πλευρά της, ότι δεν γνώριζε για το hack, μέχρι την δημοσίευση του από την Intercept.

sim-gemalto

«Είμαι πολύ αναστατωμένος και ανήσυχος, με αυτό που έχει συμβεί,» δήλωσε ο Paul Beverly, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Gemalto. «Αυτό που θέλω να καταλάβετε είναι το τι είδους επιπτώσεις θα έχει, για οποιονδήποτε από τους πελάτες μας.»

Πηγή: secnews.gr

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS