ΑρχικήinetGPU-Z: Νέος τρόπος για να ελέγξετε αν η κάρτα σας είναι αυθεντική

GPU-Z: Νέος τρόπος για να ελέγξετε αν η κάρτα σας είναι αυθεντική

Η TechPowerUp, η εταιρεία που έχει δημιουργήσει το πρόγραμμα GPU-Z, κυκλοφόρησε μια νέα έκδοση του προγράμματος με μια πολύ χρήσιμη λειτουργία. Πλέον, μέσω του GPU-Z θα μπορεί να δει κάνεις αν η κάρτα γραφικών που έχει, είναι αληθινή ή ψεύτικη.

GPU-Z

Η περίοδος κυκλοφορίας του νέου χαρακτηριστικού δεν είναι τυχαία. Μέχρι πριν λίγο καιρό υπήρχε μεγάλη έλλειψη στις κάρτες γραφικών, πράγμα που ανέβασε υπερβολικά τις τιμές τους, κάποιες φορές δυο ή ακόμα και τρεις φορές πάνω από την προτεινομένη τιμή πώλησης. Ο λόγος που σημειώθηκε αυτή η απότομη ζήτηση στις κάρτες γραφικών ήταν λόγο του mining, όπου οι miners αγόραζαν όσο πιο πολλές high end κάρτες γραφικών μπορούσαν.

Καθώς λοιπόν υπήρχε μεγάλη ζήτηση στις high end κάρτες, οι φθηνότερες έμεναν στα ράφια, και αυτό αποφάσισαν αρκετοί να εκμεταλλευτούν. Αγοράζοντας φθηνότερα μοντέλα και flash-άροντας τα, ανέβαζαν κατά πολύ τις τιμές και ύστερα τις μεταπωλούσαν. Έτσι, καθώς πολλά μοντέλα είναι ίδια στην όψη, οι αγοραστές δεν μπορούσαν να καταλάβουν ότι αγόραζαν στην τιμή μιας high end κάρτας, μια πολύ κατώτερη κάρτα.

Τώρα όμως με την χρήση του GPU-Z θα είναι δυνατό από τον κάθε αγοραστή να καταλάβει αν η κάρτα του είναι flash-αρισμένη ή όχι. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε το πόσο μεγάλο ήταν μέχρι στιγμής το πρόβλημα, αλλά με την κυκλοφορία της νέας γενιάς καρτών της Nvidia, πιστεύουμε ότι πολλοί θα είναι οι χρήστες της σειράς 10xx που θα αναβαθμίσουν σε 20xx, οπότε και ίσως προσπαθήσουν να την «μετατρέψουν» σε μια ανώτερη.

Δυστυχώς το GPU-Z μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο αφού η κάρτα έχει εφαρμοστεί στο σύστημα του αγοραστή, οπότε ίσως και να είναι αργά. Το χαρακτηριστικό του GPU-Z προστίθεται από την έκδοση 2.12.0, αλλά έχει ήδη κυκλοφόρησε μια νεότερη έκδοση με επιπλέον bug fixes.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS