Αρχικήinet5 αλλαγές που πρέπει να κάνει το app Google Maps για να...

5 αλλαγές που πρέπει να κάνει το app Google Maps για να γίνει καλύτερο

Με την πανδημία του COVID-19 να έχει αναγκάσει πολλούς από εμάς στο να οδηγούμε περισσότερο αφού προσπαθούμε να αποφεύγουμε τα μέσα μαζικής μεταφοράς, αυτό σημαίνει ότι χρησιμοποιούμε περισσότερο την εφαρμογή Google Maps.

Μετά από σχεδόν ένα χρόνο στον οποίο χρησιμοποιήσαμε περισσότερο την εφαρμογή, έχουμε κάποιες σκέψεις για το πώς η εφαρμογή πλοήγησης της Google θα μπορούσε να βελτιωθεί.

Google Maps

Ακολουθούν ορισμένες νέες δυνατότητες που πρέπει να προσθέσει η εφαρμογή Google Maps:

1. Προειδοποίηση που θα αναφέρει ότι η διαδρομή αυτή είναι μια παράκαμψη

Οι παρακάμψεις πολλές φορές μας έχουν σώσει γλιτώνοντας μας πάρα πολύ χρόνο, άλλες πάλι φορές μας έχουν μπερδέψει χειρότερα. Όπως και να έχει είναι πολύ χρήσιμο να γνωρίζουμε πότε βρισκόμαστε στον κύριο δρόμο και πότε εισερχόμαστε σε μια παράκαμψη, ειδικά κατά τις βραδινές ώρες θα ήταν συνετό να μην βρεθούμε σε άγνωστα μονοπάτια. Κάποιες φορές, θα μπορούσαμε να μην διαλέξουμε τη γρηγορότερη διαδρομή και να ακολουθήσουμε τη δοκιμασμένη επιλογή.

2. Λειτουργία “Rush Hour”

Αυτό είναι για τους οδηγούς του Λος Άντζελες που ακολουθούν την πρόταση των Google Maps για να ακολουθήσουν την εναλλακτική διαδρομή για μια ταχύτερη διαδρομή, αλλά έπειτα έρχονται αντιμέτωποι με διάφορες επικίνδυνες στροφές.

Θα επιλέγατε τη λειτουργία “Rush Hour” για να διασφαλίσετε ότι τα Google Maps αποφεύγουν να σας στέλνουν σε ένα μονοπάτι που θα σας κάνει να διακινδυνεύσετε τη ζωή σας απλώς για να διασχίσετε λωρίδες χωρίς τη βοήθεια ενός σήματος κυκλοφορίας.

3. Προειδοποίηση ανατολής/δύσης

Μας αρέσει ο τρόπος με τον οποίο η εφαρμογή Google Maps προσαρμόζει την αντίθεση της οθόνης από τη φωτεινή στη σκοτεινή λειτουργία όταν είναι επίσημα η δύση του ηλίου. Αλλά στη λίστα οδηγιών ή στην επισκόπηση ταξιδιού, θα μπορούσε να μας ενημερώνει ότι το φως και η ορατότητα θα αλλάξουν κατά τη διάρκεια της οδήγησης. Παρόμοια με το πώς τα Google Maps σας ειδοποιούν ότι η επιχείρηση στην οποία κατευθύνεστε ενδέχεται να κλείσει τη στιγμή που θα προγραμματίσετε να φτάσετε, η εφαρμογή θα μπορούσε να σας ειδοποιεί ότι ο ήλιος θα δύει κατά τη διάρκεια της οδήγησης σας.

4. Η πιο αποτελεσματική διαδρομή για πολλαπλές στάσεις

Αντί να βρείτε μόνος σας την καλύτερη διαδρομή για να κάνετε πολλαπλές στάσεις, η εφαρμογή Google Maps θα μπορούσε να το κάνει για εσάς. Όπως είναι τώρα, μπορείτε να προσθέσετε όσες στάσεις ή προορισμούς θέλετε. Αλλά η σειρά με την οποία η εφαρμογή χαρτογραφεί όλες αυτές τις στάσεις βασίζεται στην σειρά με την οποία τις εισάγετε. Η εφαρμογή θα πρέπει να μπορεί να υπολογίζει ποια είναι η καλύτερη δυνατή διαδρομή που μπορείτε να ακολουθήσετε.

5. Περισσότερες πληροφορίες για τα διόδια

Στις ρυθμίσεις των Google Maps, μπορείτε να επιλέξετε να εμφανίζονται διαδρομές που “αποφεύγουν τα διόδια”. Αλλά μερικοί από εμάς μπορεί να θέλουν να δουν όλες τις επιλογές και στη συνέχεια να πάρουν μια απόφαση, ειδικά εάν η πληρωμή διοδίων μπορεί να επιταχύνει το ταξίδι.

Εδώ έρχεται και ο παράγοντας των διοδίων. Τα Google Maps υποδεικνύουν με ένα σύμβολο ότι υπάρχουν διόδια, αλλά δεν σας λέει πόσα θα πρέπει να πληρώσετε. Αυτές οι πληροφορίες πρέπει να είναι διαθέσιμες στην εφαρμογή Google Maps, όχι σε μια εντελώς ξεχωριστή εφαρμογή όπως το TollGuru.

Πηγή πληροφοριών: mashable.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS