ΑρχικήSecurityWhatsApp: Κρυφή ενημέρωση βάζει σε κίνδυνο το απόρρητο;

WhatsApp: Κρυφή ενημέρωση βάζει σε κίνδυνο το απόρρητο;

Τις ρυθμίσεις απορρήτου τους έχουν κληθεί να ελέγξουν οι χρήστες του WhatsApp, αφού ανακαλύφθηκε μία «κρυφή» ενημέρωση που πραγματοποίησε η εφαρμογή.

Δείτε επίσης: Γερμανία: Απαγορεύει στο Facebook να χρησιμοποιεί δεδομένα χρηστών του WhatsApp

WhatsApp ενημέρωση

Η πλατφόρμα που ανήκει στο Facebook, η οποία τράβηξε την προσοχή των χρηστών αυτό το μήνα μετά από την αμφισβητούμενη ενημέρωση που διευκολύνει την κοινή χρήση δεδομένων με τη μητρική της εταιρεία, φαίνεται ότι μπήκε ξανά στο στρόχαστρο, με τους χρήστες να αναφέρουν ότι πρόσφατα άλλαξε τις ρυθμίσεις της για να συμπεριλάβει το “όλοι” από προεπιλογή – δηλαδή άτομα που δεν γνωρίζετε μπορούν να σας προσθέσουν σε μια ομάδα χωρίς τη συγκατάθεσή σας.

«Αυτά τα άτομα μπορεί να περιλαμβάνουν απατεώνες, καρχαρίες δανείων κ.α», έγραψε η Mobberley NW στο Twitter.

Το James Webb βρήκε γαλαξία πιο φωτεινό από τα αστέρια του

SecNewsTV 27 Σεπτεμβρίου 2024, 16:44 16:44

Σύμφωνα με το Forbes, δεν πρόκειται για πρόσφατη αλλαγή, καθώς η προεπιλεγμένη ρύθμιση εισήχθη το 2019.

«Η πραγματικότητα είναι ότι αυτή η «επικίνδυνη ενημέρωση» ρύθμισης υπάρχει πιθανότατα στο τηλέφωνό σας από το 2019», έγραψε ο ειδικός επιτήρησης και ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, Zak Doffman.

«Έχω ελέγξει το WhatsApp σε συσκευές iPhone και Android και τα δύο με την τελευταία ενημέρωση και δεν υπήρξε αναγκαστική αλλαγή σε αυτήν τη ρύθμιση.»

«Όμως, ενώ αυτή η ειδοποίηση είναι πιθανώς παραπλανητική, πρέπει να αλλάξετε αυτήν τη ρύθμιση … Αυτή είναι μόνο μία από τις κρίσιμες ρυθμίσεις απορρήτου και ρυθμίσεων που πρέπει να αλλάξετε στο WhatsApp.»

WhatsApp ενημέρωση

Δείτε ακόμα: WhatsApp: Όσοι δεν δεχτούν τους όρους απορρήτου χάνουν τις δυνατότητες του app

Σε μια δήλωση στο Forbes, το WhatsApp επιβεβαίωσε ότι οι προειδοποιήσεις για ιούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είχαν καθυστερήσει δύο χρόνια, λέγοντας: «Δεν υπήρξε καμία αλλαγή στις ρυθμίσεις μας… Το 2019 προσθέσαμε νέα στοιχεία ελέγχου για όσους θέλουν να θέσουν όρια για το ποιοι θα μπορούσαν να τους προσθέσουν σε ομάδες.»

Εάν θέλετε να αλλάξετε την προεπιλογή, μεταβείτε στο WhatsApp και μετά στις ρυθμίσεις. Στη συνέχεια, μεταβείτε στο Λογαριασμός, στη συνέχεια Απόρρητο, μετά Ομάδες και αλλάξτε από Όλοι στο Οι επαφές μου.

Όσον αφορά την κοινή χρήση δεδομένων με το Facebook, το WhatsApp αργότερα διευκρίνισε ότι η ενημέρωση δεν θα άλλαζε την κρυπτογράφηση edge-to-edge των προσωπικών συνομιλιών και ότι μόνο οι επιχειρηματικές συνομιλίες που φιλοξενούνται στην εφαρμογή θα μπορούσαν να είναι αναγνώσιμες και να χρησιμοποιηθούν για διαφημίσεις.

Δείτε επίσης: WhatsApp: Η νέα πολιτική απορρήτου θα μπορούσε να είναι παράνομη

«Η ανταλλαγή μηνυμάτων με επιχειρήσεις είναι διαφορετική από την ανταλλαγή μηνυμάτων με την οικογένεια και τους φίλους σας [και ορισμένες] μεγάλες επιχειρήσεις πρέπει να χρησιμοποιούν υπηρεσίες φιλοξενίας για τη διαχείριση της επικοινωνίας τους», δήλωσε το WhatsApp.

Η πλατφόρμα δήλωσε επίσης ότι «θα επισημαίνει συνομιλίες με επιχειρήσεις που επιλέγουν να χρησιμοποιούν υπηρεσίες φιλοξενίας από το Facebook».

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS